USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

Feyzullah Müdür Gaziantep Kitap Fuarında okuyucularıyla buluşuyor.

Gaziantep İl eski Emniyet Müdürü yazar Feyzullah Arslan 21 Mayıs 2022 tarihinde Gaziantep’te açılacak kitap fuarında okuyucuları ile buluşacak.

Feyzullah Müdür Gaziantep Kitap Fuarında okuyucularıyla buluşuyor.
21-05-2022 12:00
21-05-2022 12:11
GAZİANTEP
Google News
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarından organize edilen ve kitap fuarı halkında bilgi veren Feyzullah Arslan, Gaziantep’te olmaktan ve kitaplarını okuyucularla buluşturmaktan mutlu olduğunu ifade etti.
Arslan, sözlerine şöyle devam etti; “Gaziantep ilimizde görev yaptığım 2004 yılından itibaren şehrimizin karşılaştığı öncelikli konu başlıklarının biride trafik güvenliği ve yönetimidir. Şehrimiz sanayi ve ticaret kenti olması hasabiyle her yıl diğer illerden yoğun bir göç almaktadır. Organize sanayi bölgemizde bugün itibari ile 1.200 fabrika ve 250.000 çalışanımız mevcuttur. Küsget sanayi bölgesinde ise 3.000 işletme ve 25.000 çalışanımız bulunmaktadır. Gaziantep, Tüik resmi rakamlarına göre yılda ortalama 45.000 kişi göç almaktadır, sağlık müdürlüğü verilerine göre ise yılda 40.000 civarında doğum gerçekleşmektedir, şehrimizin yıllık ortalama nüfus artış hızı 80.000 civarındadır.2011 yılından itibaren Suriye’den ilimize 450.000 kişi gelmiştir. Şehrimizin nüfusu 3.000.000 ‘na yaklaşmıştır.
 
İl Emniyet Müdürü olarak Görev yaptığım 2004 yılında şehrimizde aylık trafiğe katılan araç sayısı 3.000 idi. Yıllık trafiğe katılan araç sayısı ise ortalama 36.000 idi. Bu sayı bugün itibari ile artmıştır. Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz yeni yollar açma ve mevcut yolları genişletme çalışmaları yapmaktadırlar. Artan nüfus ve araç sayısı ile birlikte takdir edersiniz ki şehrimizin problemleri de artmaktadır. Ancak Valiliğimizin öncülüğünde, belediyelerimizin, karayolları müdürlüğümüzün, il emniyet müdürlüğümüzün ve diğer paydaş kurumlarımızın işbirliği ile şehrimizde önemli altyapı yatırımlarının yapıldığı görülmektedir. Görev yaptığım 2004 yılından günümüze dek şehrimizde büyük değişimlerin yaşandığını müşahade ettim, bundan dolayı da başta sayın valimiz olmak üzere belediye başkanlarımıza, kurum ve kuruluşların yöneticilerine teşekkür etmek istiyorum.
 
   Gaziantep şehrimiz bir sanayi, ticaret ve ihracat şehridir. Yıllık ihracat rakamı 10 milyar doları aşmıştır.196 ülkeye ihracat yapılmaktadır.
 
İl Emniyet Müdürlüğümüzün ihtiyacı olan araç, gereçlerin, hizmet araçlarının yenilenmesi ve sayısının arttırılması bakımından değerli işadamlarımızın katkılarını unutmak mümkün değildir. Halende bu katkıların devam ettiğini memnuniyetle müşahade ettim. Bunun yanında yeni polis merkezlerinin yapımı konusunda da büyük ölçekli ve büyük yatırımların yapılmasından dolayı da Sayın Valimize, Gaziantepli değerli iş insanlarına, belediye başkanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.  
 
   Gaziantepli gençlerimizin ve okul çağındaki öğrencilerimizin kullanmaları amacıyla belediyelerimiz tarafından oluşturulan trafik eğitim parklarına yenilerinin eklendiğini memnuniyetle öğrendim, çocuklarımızın ve gençlerimizin trafik eğitim bilinçlerinin arttırılmasında artı değer katacağından hiç şüphem yoktur. Gaziantep şehrimizde 630.000 öğrencimiz ve 1.395 eğitim kurumumuz bulunmaktadır. Sayın Valimizin öncülüğünde '' 100 okul 100 hayırsever '' kampanyasının neticesinde bu sayının da üzerine çıkılarak 136 adet eğitim kurumunun yapılması için değerli hayırseverlerimizin katkılarıyla bu kampanyanın amacına ulaşması şehrimiz adına memnuniyet verici büyük bir adımdır.
   İl Emniyet Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün işbirliği ile okul güvenliği, uyuşturucu ile mücadele, trafik eğitimleri konuları başta olmak üzere birçok konuda önemli projelere imza atıldı ve atılmaya da devam edilmektedir.
 
Sayın Cumhurbaşkanımızın ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu‘nun da talimatları doğrultusunda ülkemizin genelinde olduğu gibi ilimizde de uyuşturucu ile mücadelede çok önemli kazanımlar elde edildi. Basın ve medya organlarında da takip ettiğiniz üzere uyuşturucu madde satıcılarına yönelik olarak, büyük operasyonlar yapılmaktadır. Birçok şüpheli ve sanık yakalanarak adli birimlere teslim edilmişlerdir. Birçok gencimiz ve her yaştan insanımız uyuşturucu müptelalığından bu çalışmalar sayesinde kurtulmuşlardır. Halende bu mücadele emniyet birimlerimiz, jandarma teşkilatımız, cumhuriyet savcılıklarımız ve adli birimlerimiz, sağlık teşkilatımız tarafından büyük bir özveri ile yerine getirilmektedir.
 
   Gaziantep’te Kurulu bulunan Amatem (Alkol ve madde bağımlılığı ile mücadele ve tedavi merkezi)’ in ve bu merkezin değerli çalışanlarının doktor ve diğer sağlık personelinin vermiş oldukları katkılar takdire şayandır. Uyuşturucu ile mücadelede Polisimizle birlikte değerli çalışmalara imza atmaktadırlar. Amatem'in inşasında büyük katkıları olan değerli işadamı Ahmet Şireci'ye de bu vesile ile teşekkür ederim. Bu mücadelede ön saflarda bulunan narkotik birimlerimizin gizli kahramanları başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımı sunarım.
 
2019 yılından itibaren Dünya ölçeğinde olduğu gibi Ülkemizde ve Gaziantep şehrimizde de kendisini olumsuz bir şekilde hissettiren Pandemi Covid dolayısıyla da gerek emniyet birimlerimiz gerekse de tüm kurum ve kuruluşlarımızın özelliklede sağlık çalışanlarımızın büyük bir özverili gayretleri ile Pandemi kontrol altına alınmıştır, bu süreçte hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dileriz. Devletimizin ve kurumlarımızın önemli katkılarıyla ve aşılama çalışmaları ile de büyük bir yol kat edilmiştir. Tedbirleri de halen elden bırakmamak gerekmektedir. Emniyet birimlerimize, sağlık teşkilatımıza kurum ve kuruluşlarımıza bu mücadelede desteklerin devam etmesi önem arz etmektedir.
 
Değerli katılımcılar, Gaziantep şehrimiz her geçen gün gerek nüfus gerekse de araç yoğunluğu bakımından nicelik olarak büyümektedir. Hem göçle gelen insanlarımıza hem de hali hazırda mevcutta şehrimizde ikamet eden ve bu şehirde çalışarak kazanan ve hayatını idame ettirmeye çalışan insanlarımıza başta emniyet birimlerimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızın nitelikli hizmet vermeleri kaçınılmazdır.
 
   Kaliteli hizmet, kaliteli, bilgili, çağın gereklerine göre donatılmış personel ve insan kaynağı ile gerçekleşir. Bunun yanında teknolojik araç ve gereçlerinde bulunması kaçınılmaz bir gerçektir. Suç ve suçlularla mücadelede gelişen teknolojiye ve bilişim sistemlerine sahip olmak bir şehrin güvenlik ve asayiş hizmetlerinin de o ölçüde kaliteli olmasına sebep teşkil eder. Polisliğin temel felsefesi , ''suç işlenmeden önce önleyici tedbirler almak, suç işlendikten sonra ise suç delillerini ve suçluları tespit ederek adli birimlere teslimini sağlamaktır''.
 
   Görev yaptığım 2004 yılında mobese kamera sistemlerimize dahil olan güvenlik kamera sayımız, Nizip ve İslahiye ilçelerimizde dahil olmak üzere 356 idi. Bugün bu sayı mutlaka daha da artmıştır. Teknolojik yeniliklerin, bilişim sistemlerinin nitelik ve nicelik yönünden artması o şehirde yaşayan insanların kaliteli güvenlik hizmeti almalarını sağlar. Londra şehir merkezinde 24.000 adet kamera bulunmaktadır. Avrupa Birliği ülkelerinde asayiş hizmetlerinde kişi başına düşen polis sayısı 250 kişide 1 polis memurudur, Ülkemizde ise 83.000.000 nüfusumuza karşılık 350.000 polisimizin olduğundan hareketle kişi başına düşen polis sayısı Avrupa ortalamasına denk gelerek 237 kişiye 1 polis olacak şekilde nicelik yönünden Avrupa Birliği ortalaması gerçekleşmiştir, Jandarma teşkilatımızın sorumluluk bölgesinde bulunan nüfus baz alındığında bu sayının iyi bir seviyede olduğu aşikardır. Personelimizin hem nicelik hem de nitelik yönünden Avrupa Birliği kriterlerine uygun olarak kalitesinin yükseltilmesi yönünde çalışmalar devam etmektedir, Sadece emniyet birimlerimizin değil diğer Kurum ve kuruluşlarımızın da çağın gereklerine uygun olarak ilgili teçhizatlarla donatılmaları daha kaliteli ve amaca uygun sonuçların alınmasına sebep teşkil edecektir.
 
   Emniyet birimlerimiz, suç ve suçlularla mücadelenin yanı sıra spora ve spor güvenliğine de büyük bir önem atfetmektedirler. Gaziantep Polis Gücü Spor Kulübümüz polis-halk ilişkileri bağlamında önemli bir köprü görevi görmektedir. Kulübümüz bünyesinde bulunan çim hokeyi takımımız Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa şampiyonlukları da elde ederek gerek Gaziantep şehrimizi gerekse de ülkemizi uluslararası mecralarda başarıyla temsil etmeye devam etmektedirler, başta kulüp başkanı değerli iş insanı Mehmet Kaplan olmak üzere, Hokey federasyonu başkanı Gaziantepli hemşehrimiz Sayın Sadık Karakan'ı yönetim kurulunun değerli üyelerini, sporcularımızı, teknik direktör Yusuf Kasım'ı ve kulübün her kademesindeki tüm çalışanlarımızı canı gönülden tebrik ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.  
 
   Gazi şehrimizin göz bebeği Gaziantep Futbol Kulübümüz, süper lig maçlarını ilimiz Kalyon Stadyumunda oynamaktadırlar. Maçların güven içerisinde geçerek müsabakalar esnasında, taraftar gruplarının keyifli bir maç atmosferinde takımlarını desteklemeleri takımımıza ayrı bir güç katmaktadır. Emniyet birimlerimiz ile futbol kulübümüzün ve futbol federasyonu yetkililerinin koordineli işbirlikleri neticesinde Gaziantepli taraftarlarımız keyifli bir maç atmosferi yaşamaktadırlar, şehrimizi süper ligde başarı ile temsil etmektedirler. Gaziantep Futbol Kulübümüzün süper lige çıkmasında büyük rolü bulunan kulübün onursal başkanı Sayın Adil Konukoğlu'na, kulüp başkanı Sayın Cevdet Akınal'a, yönetim kurulu üyelerine, teknik direktörümüz Erol Bulut’a, futbolcularımıza şehrimize yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.
 
Aynı dilek ve temenniler ile Gaziantep Basketbol takımımıza da şehrimize vermiş oldukları değerli katkılarından ötürü teşekkürlerimi sunarım.
 
Spor takımlarımızın Emniyet birimlerimizle bir koordinasyon dahilinde, müştereken yapmış oldukları çalışmalarda başarılı organizasyonların meydana geldiği aşikardır.
 
   Bunun yanında şehrimizde kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde görev yapmakta olan özel güvenlik görevlilerimizin de vermiş oldukları hizmetler çok kıymetlidir, genel kolluğu destekleyici mahiyette görev anlayışının yanı sıra, bulundukları sektörlerde vermiş oldukları hizmetler büyük bir önem arz etmektedir. Özel Güvenlik Hizmetlerine dair kanun ve uygulama yönetmeliğine göre görev yapan özel güvenlik görevlilerimizin iş ve işlemleri, Emniyet Genel Müdürlüğümüz Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığınca yerine getirilmektedir. Şuan burada salonumuzun ve hizmet binamızın güvenliğini sağlayan özel güvenlik görevlilerimize de görevlerinde üstün başarılar diler, selam ve sevgilerimi sunarım.
 
Değerli katılımcılar, görev yaptığım 2004 yılında Emniyet personel sayımız dış ilçeler dahil 5000 civarındaydı, bu sayının bugün geçmişe nazaran arttığını biliyorum. Emniyet birimlerimiz ve personelimiz az personel ile çok iş yapmayı ilke edinmişlerdir. Değerli personelimiz mesai mefhumu gözetmeksizin yıllardır özveri ile görev yapmaktadırlar. Personelimizden bu ağır ve yorucu hizmetleri beklerken onların özlük ve iaşe durumlarının da iyileştirilmesi yönünde çalışmaların yapıldığı bilgileriniz dahilindedir. Personelimizin iyi ve kaliteli görev anlayışının devam edebilmesi için onların da moral ve motivasyona ihtiyaçlarının olduğunu da unutmamak gerekmektedir.
 
Devletimizin, verilmesinde hazırlık aşamasında olduğu 3600 ek göstergenin gerçekleşmesi durumunda personelimizin yıllardır haklı bir beklenti içerisinde olduğu bu sürecinde olumlu bir şekilde nihayetleneceğine eminim.
Değerli katılımcılar, Gazi şehrimiz güvenlik kuvvetlerine her daim destek çıkmış, asil ve onurlu insanlara sahiptir, Gazi şehrimiz 25 Aralık 1921 tarihinde kurtuluş savaşında büyük bir kahramanlık destanına imza atarak bugünlere gelmiştir. Kurtuluş savaşı esnasında 1919-1921 tarihleri arasında Gazi şehrimizde kahraman halkımızla birlikte o dönem görev yapan polis ve bekçilerimizden de şehrimizin müdafaası esnasında birçok şehitler verdik, tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet ve ruhlarının şad olmasını dileriz. Gazi şehrimiz bu kahramanlıklarından dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından İstiklal madalyası ile ödüllendirilmiştir.
 
   Gazi şehrimiz adeta polisiyle bütünleşmiştir, öyle ki, kurtuluş savaşından sonra şimdiki İnönü caddesi yeşil cami bahçesinde kurulan polis karakolunun adı Başkarakoldur, bu karakolumuzun adı zaman içerisinde Gaziantep halkının istekleri doğrultusunda dönemin yerel yöneticileri tarafından bulunduğu bölgeye adını vererek Başkarakol semti ve Başkarakol kavşağı olarak anılmaya başlanmıştır, polis -halk dayanışmasının ülkemizdeki ve şehrimizdeki güzel örneklerinden biridir.
 
Yine güzel bir örnekte; 1960 'lı yıllarda Gaziantep Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapmakta olan Gaziantepli bekçi Maho'nun hikâyesidir, kendisi şehirde suçluların korkulu rüyası olmuş, Asayiş hizmetlerinde üstün başarılar sergileyerek hem teşkilatımızın hem de halkımızın büyük takdirine mazhar olmuştur, Bekçi Maho görev esnasında bir suçlu tarafından şehit edilmiştir, Bekçi Maho'nun adı bugün dahi sitayişle anılmaktadır, İl Emniyet Müdürlüğümüz’de onun şahsını daima vefa ile anmak adına kendisinin heykelini yaptırarak İl Emniyet Müdürlüğü'müzün girişinde sergilenmektedir. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun.
 
   Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ''ben Gaziantep'lilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar yalnız Gaziantep'i değil Türkiye'yi de kurtardılar, sözünü unutmak mümkün mü, Ülkemizde 2 gazimiz var, biri Gaziantep diğeri de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Gaziantep halkımız Atalarına olan sevgi ve bağlılıklarından dolayı, Atatürk’ün, Gaziantep’in Bey Mahallesine nüfus kaydını resmi olarak yapmışlardır.
 
Değerli katılımcılar, kıymetli hemşehrilerim, burada sözlerimi Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz bir sözü ile sonlandırmak isterim, ‘Polis bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı ve bir anne kadar şevkatli olmalıdır, polis kanun adamıdır, ona her zaman saygı göstermeli ve itaat edilmelidir, polise karışılmaz, vazifesini yaparken serbest bırakılmalıdır.''
 
Değerli kitap dostları, değerli katılımcılar, Gaziantep kitap fuarını organize eden tüm değerli yetkililere şükranlarımı sunar, sizlerle bizleri buluşturdukları için teşekkür ederim, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum, soru ve cevap bölümümüze geçebiliriz, sorularınızı alabilirim.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler