USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Erdoğan'ın kentsel dönüşüm mücadelesine muhalefet karşı çıktı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer küçük partilerin kentsel dönüşüm projelerini nasıl sekteye uğrattığını izletti.

Erdoğan'ın kentsel dönüşüm mücadelesine muhalefet karşı çıktı
02-03-2023 00:14
Google News

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında yapı stoğunun yenilenmesine yönelik yaşanan siyasi mücadeleyle ilgili çok çarpıcı ifadeler kullandı.  

Erdoğan, AK Parti hükümetlerinin son 20 yılda sadece kentsel dönüşüm projeleriyle, TOKİ yatırımlarıyla gerçekleştirdiği güvenli konut seferberliğinin, Türkiye'de başlı başına bir devrim niteliği taşıdığını aktardı.

Erdoğan, şu an İstanbul'da 93 bin konutun dönüşümünün sürdüğünü, ancak bu hayırlı, hayati gayretin her adımında yaşadıkları zorlukları, önlerine çıkarılan siyasi ve onun parçası haline dönüşen hukuki engelleri, en iyi milletin bildiğini anımsattı.

Grup toplantısındakilere, kentsel dönüşüm alanında yaptıkları çalışmaları ve bu çalışmalara karşı çıkan muhalefet partilerinin girişimlerini anlatan bir video izleten Erdoğan, "Bu görüntülerin arkasından fazla söze hacet var mı?" sorusunu yöneltti.

"İŞTE İZLEDİNİZ BAY BAY KEMAL KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI"

Başkan Erdoğan, şöyle devam etti:

"İşte izlediniz bay bay Kemal kentsel dönüşüme karşı. Aynı şekilde yanındaki hanımefendi karşı, Beykoz'a gidiyor, Beykoz'da vatandaşı toplayıp orada kentsel dönüşüme karşı olduklarını söylüyor. Buyurun şimdi netice bu. Hadi bakalım şimdi bu neticenin altından kalk. Ama Erdoğan kalkıp Çamlıca Camisi'nin altında Burhaniye'de vatandaşa diyor ki; 'Bak yarın Allah göstermesin, istemediğimiz bir durumla karşı karşıya kalırız, kime gidip hesap soracaksınız, bana. Onun için gelin yardımcı olun bize, bir an önce şuraları boşaltalım ve burada dört dörtlük güzel binalar yapalım'. Şimdi buyurun gidin Küplüce'ye, Çamlıca Camisi'nin altına, orada yaptığımız o kentsel dönüşümle ilgili o binaları bir görün. Nasıl binalar yapıldı, zemin artı 3, bilemedin zemin artı 4. Şu anda her yönüyle orada oturan vatandaşlarımız çok çok memnun. Ve şimdi önümü çeviriyorlar ve diyorlar ki; 'Biz yetki aldık Sayın Başkanım, ne olur artık bizimkileri de yıkın, yapın'. Tamam biz yine hazırız ama siz artık Belediye Başkanımıza filan karşı çıkmayın. Hemen süratle biz bu işe başlıyoruz. Ve geçen hafta vinçler oraya geldi. Eğer ta başında önümüzü açsaydılar, şimdi oralar tamamıyla bitmiş olacaktı. Ama ne bu ana muhalefet ne yanındaki yavru muhalefetler, bunlar kentsel dönüşüm, değişimden anlamaz, bunların böyle bir derdi yok, bunlar depremi falan görmüyorlar, göremiyorlar."