USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

Erdoğan'ı hedef alan BBC Türkçe'den 'başıboş köpek' ikiyüzlülüğü!

İngiliz haber ajansı BBC Türkçe, son yaptığı haberle ikiyüzlülüğünü gözler önüne serdi. İngiltere'de başıboş köpeklere izin verilmezken Türkiye'deki şikayetlere yönelik algı operasyonu yapan BBC Türkçe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

Erdoğan'ı hedef alan BBC Türkçe'den 'başıboş köpek' ikiyüzlülüğü!
02-12-2022 15:02
Google News

Başıboş köpek sorununa yönelik "Bakanlarıma talimat verdim" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından İngiliz yayın organı BBC Türkçe, yeni bir algı operasyonuna kalkıştı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait barınaktaki tepki çeken görüntüler üzerinden haber yapan, ancak köpek saldırıları nedeniyle çocukların ölümlerini görmezden gelen BBC Türkçe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

Kendi ülkesi İngiltere'de köpeklerin başıboşluğuna izin verilmediğinden söz etmeyen BBC Türkçe, "Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır" diyerek soruna yönelik adım atan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin kanuna aykırı olduğunu söyleme hadsizliğinde bulundu.

SALDIRILARI GÖRMEZDEN GELDİ, "BAŞIBOŞ KÖPEKLER SOKAKLARDA TUTULSUN" TAVSİYESİNDE BULUNDU

Saldırılar sonucu ölüm ve yaralanmalar nedeniyle vatandaşların şikayetçi olduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu şikayetler doğrultusunda adım attığı başıboş sokak köpeklerinin toplanmasına karşı çıkan İngiliz yayın organı BBC Türkçe, sosyal medya hesabından paylaştığı haberde "Uzmanlara göre, sokak hayvanları ve insanların uyumlu bir şekilde yaşayabilmesinin yolu, sokaklardaki hayvanları ‘barınaklara’ göndermekten değil, etkili bir kısırlaştırma politikasından geçiyor." ifadesinde bulundu.

Dernek üyesi ve Ankara Barosu avukatını "uzman" diye sunan BBC Türkçe, çocuk ölümlerini dikkate almadan saldırılara karşı 'kısırlaştırma'yı savundu.

İNGİLTERE'DE BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEĞİ YOK! SAHİPLENİLMEZSE KÖPEKLER UYUTULUYOR

Diğer taraftan Türkiye'ye tavsiye veren İngiliz yayın organının kendi ülkesinde başıboş ve sahipsiz köpeklerin sokaklarda dolaşmasına izin verilmiyor.

Özel ekipler aracılığıyla toplanan başıboş köpekler, öncelikle 7-8 gün bir barınakta tutularak sahibinin bulunması sağlanıyor. Sahiplendirilmeyen köpekler, veteriner kararıyla da uyutulabiliyor. 

AĞIZLIKSIZ VE TASMASIZ DOLAŞTIRILAMIYOR!

Ayrıca İngiltere'deki sahipli köpekler bile, sahipleri tarafında ağızlıksız ve tasmasız toplum içerisine çıkarılamıyor.

Kist hidatik gibi sağlık sorunlarına önlem almayı hedefleyen İngiltere devleti, sokaklarda veya parklarda köpeğinin dışkısını toplamayan köpek sahibine ise 1000 sterlin para ceza veriyor. Köpeklerin trafik kazaları da dahil başka İngiliz vatandaşlarına zarar vermesi durumunda devlet tarafından ağır tazminat cezaları uygulanıyor. Köpeklerin terk edilmesine yönelik de ağır cezalarla köpek sahipleri cezalandırılıyor.

İngiltere'de köpek sahiplerinin çevre temizliği ve köpeklerin tasmasız dolaştırılmaması için uyarılar

TÜRKİYE'DEKİ VATANDAŞLARINI UYARMIŞTI

Öte yandan İngiltere, resmi devlet sitesindeki "Yurtdışı seyahat tavsiyesi" bölümünde, Türkiye'deki vatandaşlarını başıboş köpeklere karşı uyarmıştı.

Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı yapan İngiliz makamları, "Çoğu şehirde başıboş köpekler vardır. Yerel yetkililer sayıları kontrol etmek ve yönetmek için harekete geçiyor ancak sürüler parklarda ve çorak arazilerde toplanıyor ve saldırgan olabiliyor. Kendinize iyi bakın, sakin olun ve başıboş köpeklere yaklaşmaktan kaçının. Eğer ısırılırsanız, Türkiye'de kuduz ve diğer hayvan kaynaklı hastalıklar bulunduğundan tıbbi yardım alın." açıklamasında bulunmuştu.

İngitere'den Türkiye'deki vatandaşlarına yönelik uyarısı

İNGİLTERE TÜRKİYE'Yİ  'KUDUZ RİSKİ YÜKSEK ÜLKELER' LİSTESİNE ALMIŞTI

21 Aralık 2020 yılında güncellediği listede, Türkiye'yi 'kuduz riski yüksek ülkeler' listesine alan İngiltere, vatandaşlarını 'kuduz' hastalığına karşı da uyarmıştı. BBC'nin kendi ülkesi ve Türkiye arasında yaptığı bu eşitsiz yaklaşım, uygulanan 'İkiyüzlülüğü' bir kez daha gözler önüne serdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler