USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Dünya bu açıklamaya kilitlenmişti! Biden, Rusya'yı vuracak yaptırım kararlarını duyuruyor!

Son dakika haberi: Ulusal Güvenlik Konseyi'ni acil koduyla toplayan ABD Başkanı Joe Biden'ın zirve sonrası son dakika açıklamalarında bulunuyor. Dünyanın beklediği açıklamada Biden, Rusya'ya karşı alınan ağır yaptırım kararlarını duyuruyor.

Dünya bu açıklamaya kilitlenmişti! Biden, Rusya'yı vuracak yaptırım kararlarını duyuruyor!
24-02-2022 22:15
Google News
Rusya’yı küresel ekonomik sistemin bir parçası olmaktan çıkaracağız Rusya'ya karşı küresel ekonominin yüzde 50'sini temsil eden bir koalisyon kurduk. Rusya'nın dolar, euro, pound, yen üzerinden ticareti engellenecek. Rusya banka varlıklarının 1/3'ünü tutan en büyük bankasının ABD'deki tüm varlıklarını donduracağız Rusya'nın yüksek teknoloji ihracını yarı yarıya kesmeye karar verdik. Uzay programı dahil havacılık alanda yaptırımlar getireceğiz. Putin'in uzun vadeli stratejik hedeflerine bir darbe indireceğiz Yaptırımları Rus ekonomisine uzun süreli etkileri olacak şekilde tasarladık.  Rusya'ya karşı küresel ekonominin yüzde 50'sini temsil eden bir koalisyon kurduk. Rus ordusunun finansmanını yasaklıyoruz. Ek petrol üretimi için ve piyasaların sıkıntı çekmemesi için elimizden geleni yapacağız.

Son dakika haberi... Beyaz Saray'dan Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada, ABD Başkanı Biden'ın Ulusal Güvenlik Konseyi'ni topladığı bildirildi. 

Adının açıklanmasını istemeyen bir Beyaz Saray yetkilisi, gazetecilere yaptığı yazılı açıklamada, Biden'ın sabah saatlerinde Beyaz Saray Durum Odasında ulusal güvenlik ekibiyle bir araya geldiğini bildirdi. Toplantıda, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi sonrası bölgede yaşanan son gelişmelerin ele alındığı aktarıldı.

Biden zirve sonrası yaptığı açıklamada, "G7 liderleri Rusya’ya sert ve yıkıcı yaptırım paketleri üzerine anlaştı" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, toplantı sonrası Rusya'nın saldırılarına ilişkin alınan yaptırım kararlarını açıklıyor. İşte Biden'ın açıklamalarıdan satır başları; 

175 bin asker Ukrayna sınırına yığıldı. Putin her türlü iyi niyetli çabayı reddetti. Uluslararası hukukun ihlal edildiğini gördük.

'Ukrayna kimyasal silahlar kullanacakmış, soykırıma hazırlanıyormuş' gibi iddialar gördük. Burada iki yeni bağımsız cumhuriyet egemen Ukrayna topraklarda Rusya tarafından tanındı.

'ŞİMDİ PUTİN VE ÜLKESİ SONUÇLARA KATALANACAK'

Putin bir savaş ilan etti. Ukrayna'daki tarihi kentlere füzeler düşmeye başladı. Tankların ilerlediğini gördük. Biz şeffaf şekilde Rusya'nın planlarını paylaştık. Putin saldırgan kişidir burada. Savaşı tercih etmiştir. Şimdi kendisi ve ülkesi sonuçlarına katlanacak.

Rus ekonomisine hem şimdi hem zaman içinde yaptırımların etki edeceğini düşünüyoruz. Uzun süre etkisi olacak şekilde yaptırımları tasarladık. Bunu açıkça söylemek istiyorum. Aylardır bir koalisyon ortaya koyuyoruz.

'DOLAR, EURO VE YEN ÜZERİNDE TİCARET YAPMASINI KISITLAYACAĞIZ'

Dünyanın yüzde 50'sini temsil eden bir gruptan bahsediyoruz. AB'ye üye devletler, BAE, Japonya. Rusya'nın dolar üzerinden euro, pound ve yen üzerinden ticaret yapma yeteneğini kısıtlayacağız. Rusya ordusunun finansmanını kısıtlayacağız.

'RUBLE TARİHİN EN DÜŞÜK SEVİYESİNİ GÖRDÜ'

21. yüzyılda yüksek teknoloji ve ekonominin bir parçası olmasını engellemek için çalışacağız. Ruble tarihinin en düşük seviyesini gördü, Rusya borsası çakıldı. Bu çerçevede Rus bankalarına yaptırımda bulunuyoruz.

'ABD'DEKİ RUS BANKALARININ VARLIKLARI DONDURULACAK'

Amerika'daki Rus bankalarının varlıkları dondurulacaktır. Rusya'nın, ikinci büyük bankası dahil, 250 milyar dolar varlığı bulunmakta. Rus elitlerinin, oligarkların listesine, aile üyelerinin listesine yenilerini ekledik. Yaptırımlara onlar da tabi olacak. Bunlar Putin'den nemalanan kesimler. Yaptırımlar önümüzdeki günlerde devam edecek.

'YÜKSEK TEKNOLOJİ İHRATICINI YARI YARIYA KESME KARARI ALDIK'

Salı günü Rusya'nın fon bulma imkanını kısıtlamıştık. 1.4 trilyon dolar varlığı olan şirketlerinden bahsediyoruz. Rusya'daki finans ve teknoloji sektörünü sıkıştıracağız ve önümüzdeki yıllarda kapasitesinin azaldığını göreceğiz. Rusya'nın yüksek teknoloji ihracatını yarı yarıya kesme kararını verdik.

 

*******

KANADA'DAN DA YAPTIRIM AÇIKLAMASI GELDİ

Kanada Başbakan Justin Trudeau, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısı nedeniyle 58 Rus kişi ve kuruluşa para cezası ve tüm ihracat izinlerinin durdurulmasını içeren yaptırım paketini duyurdu.

NELER YAŞANDI?

Rusya, 2021 sonlarında Ukrayna sınırında on binlerce asker konuşlandırmaya başlayarak dikkatleri üzerine çekti. ABD, Rusya’nın işgale hazırlandığını yinelerken Rusya bunu reddetti. Batılı ülkeler Rusya’yı yaptırımlar uygulamakla tehdit ederken Moskova yönetimi, Donbas’taki ayrılıkçı yönetimleri tanıdı ve 24 Şubat’ta Ukrayna topraklarına askeri harekat başlattı.

Rus lider Vladimir Putin, amaçlarının "Kiev tarafından soykırıma maruz kalan insanları korumak, Ukrayna’yı Nazizm'den ve militarizmden arındırmak" olduğunu savunarak Ukrayna ordusuna silah bırakma çağrısı yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler