USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Diyanet'ten ‘manevi’ seferberlik! Bölgeye akın ettiler

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından depremzede vatandaşları yalnız bırakmayan Diyanet İşleri Başkanlığı bölgede adeta 'manevi seferberlik' başlattı.

Diyanet'ten ‘manevi’ seferberlik! Bölgeye akın ettiler
20-02-2023 17:39
Google News

Haber7 - ÖZEL 

“Asrın Felaketi” olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin yaşandığı 11 ilde temel ihtiyaç ve barınma ihtiyacı sağlanmaya devam ediliyor. Bunun yanı sıra travma yaşayan depremzedelere psikososyal ve manevi destekler de sağlanıyor.

DİYANET DEPREMZEDELERİ YALNIZ BIRAKMADI

Depremzede vatandaşları yalnız bırakmayan; arama kurtarma çalışmaların yanı sıra gıda, giyim, ısınma, barınma gibi ihtiyaçlarını da karşılayan Diyanet İşleri Başkanlığı, adeta 'manevi seferberlik' başlattı. 

Bir maaşını depremzedeler için bağışlayan Diyanet personeli, vatandaşların temel ihtiyaç malzemelerinin ulaşmasında görev alırken aynı zamanda manevi yaraları sarmak için de deprem bölgesinde faaliyet gösteriyor. 

81 İLDEN MÜFTÜLÜKLER, DEPREM BÖLGESİNE AKIN ETTİ

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerinden gönüllü din görevlilerinin depremden etkilenen kentlerdeki çalışmalara destek vermek üzere ilk günden bölgeye sevk edildi.

TDV, DEPREMZEDELERE 15 BİN KUR'AN-I KERİM GÖNDERDİ

Şanlıurfa'da depremzedelerle ve din görevlileriyle bir araya gelen Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, TDV'nin depremin ilk gününden itibaren 11 ilde çok yoğun bir yardım seferberliği yürüttüğünü söyledi.

50 bini aşkın gönüllüsüyle deprem bölgesinde olduklarını kaydeden İhsan Açık, “Deprem bölgesinden çok sayıda Kur'an-ı Kerim talebi oldu. 'Mezarlıkta çadırda ölmüşlerime Kur'an-ı Kerim okumak istiyorum' şeklinde. Acilen bölgeye 15 bin Kur-an-ı Kerim gönderdik. Halen de şu anda yeni basımlar yapılıyor. Bölgeye daha çok Kur'an-ı Kerim ve özellikle dini içerikli çocuk kitapları göndereceğiz. Çocuklarımızın kitaplarının da bir kısmı bölgeye ulaştı. Biz mutlaka her çocuğun elinde çocuk kitabı olması için gayret ediyoruz.” diye konuştu.

“MANEVİ REHBERLER İLK ANDAN İTİBAREN BÖLGEDE”

Bölgede depremin oluşturduğu maddi ve manevi izlerin silinebilmesi için herkesin olağanüstü gayret gösterdiğini dile getiren İhsan Açık, "Bölgeye artık manevi rehberlerimiz gitmeye başladı. Vatandaşımızın manevi anlamda birçok soruları oluyor. Hatta birçoklarının dertlerini dinleyecek insanlara ihtiyacı var. Diyanetimiz depremin ilk anlardan itibaren bölgede depremzedelerimize yardımcı olmaya çalışıyor. Tüm çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

DEPREMİN İZLERİ SİLİNMEYE ÇALIŞILIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı, anaokulu şartlarının oluşturulduğu 4-6 yaş aralığındaki depremzede çocuklar için de faaliyet gösteriyor.

Depremin neden olduğu travmanın izlerinin silinmesi için çaba sarf eden Diyanet, Kur’an eğitiminin yanından çocuklara çok sayıda etkinlik düzenleyerek vakit geçirmeleri sağlanıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Nurdağı’ndaki çadırkentte kurulan 4-6 yaş Kur’an kursu ile ilgili şu ifadelerde bulundu:

"Yüreklerimizdeki umudu hep birlikte yeşerteceğiz İnşallah!

Deprem’den en fazla etkilenen yerlerden biri olan Gaziantep Nurdağı’nda kurulan çadırkentte çocuklarımız için hizmete açtığımız Kur’an Kursumuz vesilesiyle evlatlarımızın yüzlerindeki tebessüm oluyoruz."

Yüreklerimizdeki umudu hep birlikte yeşerteceğiz İnşallah

Deprem’den en fazla etkilenen yerlerden biri olan Gaziantep Nurdağı’nda kurulan çadırkentte çocuklarımız için hizmete açtığımız Kur’an Kursumuz vesilesiyle evlatlarımızın yüzlerindeki tebessüm oluyoruz. pic.twitter.com/z0QSLeSuWg

— Prof. Dr. Ali Erbaş (@DIBAliErbas) February 17, 2023

ÇOCUKLAR MORAL BULSUN DİYE ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem sonrası Ankara’ya barınmak için gelen çok sayıda afetzede aile, Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademisi Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi’nde misafir ediliyor.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından depremzedelerin tüm ihtiyaçları karşılanırken, eğitim merkezinde kalanlara manevi destek sağlamak ve moral vermek amacıyla uzmanlarca çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Eğitim merkezinde aileleriyle kalan çocuklar da unutulmuyor. Çocukların depremde yaşadığı travmayı atlatabilmesi ve yüzlerinin gülmesi için TDV Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından meddah ve kukla etkinliği gerçekleştirildi.

Eğitim merkezinde çocuklar için hazırlanan oyun alanında Tiyatro Sanatçısı Mehmet Tahir İkiler tarafından “Meddah Amca'dan Masallar ve Kocaman Geveze Kuklalar” adlı çocuk etkinliği düzenlendi.

MİRAÇ KANDİLİ PROGRAMI İLE MORAL VE MOTİVASYON SAĞLANDI

Depremzedelerin manevi olarak direnç sağlamak ve Kahramanmaraş ile Adıyaman, Hatay, Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da, Miraç Kandili için sağlam raporu verilen camiler ile çadır kentlerde program düzenlendi, depremlerde hayatını kaybedenler için dualar edildi.

DİYANET, BÖLGEDE HER ALANDA FAALİYET GÖSTERİYOR

Manevi rehber hizmeti sağlayan Diyanet, aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla depremzedelerin gıda, hijyen ve giyim gibi ihtiyaçlarını gidermek için çaba gösteriyor. Diyanet personeli ayrıca arama kurtarma, cenaze defin işlemleri, sıcak yemek dağıtımı gibi hizmetlerde de vazife alıyor. 

51 bini aşkın gönüllüsü bulunan Türkiye Diyanet Vakfı, "Türkiye için İyilik Vakti" kampanyası başlatarak birçok alanda faaliyet gösterdi.

TDV, depremlerden etkilenen bölgelere 1183 tır ve kamyonet temel ihtiyaç malzemesi ulaştırdı. Ayrıca mobil ikram, mobil mutfak ve koordinasyon araçları başta olmak üzere toplam 515 taşıt deprem bölgelerinde hizmet veriyor.

Adıyaman’da depremin yaralarını hep birlikte sarıyoruz. #TürkiyeİçinİyilikVakti pic.twitter.com/opD4DT4Zbj

— Prof. Dr. Ali Erbaş (@DIBAliErbas) February 16, 2023

 

Diyanet Akademisi Eğitim Merkezlerimizde 4 bin 127 deprem mağduru vatandaşımızı misafir ediyoruz. pic.twitter.com/dBnvVdMAgs

— Prof. Dr. Ali Erbaş (@DIBAliErbas) February 14, 2023
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler