USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU ALANYA’DA BİRTAKIM ZİYARETLERDE BULUNARAK AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Corendon Alanyaspor Nazmi Reisoğlu Altyapı Spor Tesisi açılışı ve Mahmutlar Kültür Merkezi temel atma törenine katıldı Alanya’da ziyaretlerde bulunan Çavuşoğlu ilk olarak Alanyaspor Nazmi Re

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU ALANYA’DA BİRTAKIM ZİYARETLERDE BULUNARAK AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI
10-09-2022 23:01
Google News

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU ALANYA’DA BİRTAKIM ZİYARETLERDE BULUNARAK AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Corendon Alanyaspor Nazmi Reisoğlu Altyapı Spor Tesisi açılışı ve Mahmutlar Kültür Merkezi temel atma törenine katıldı

Alanya’da ziyaretlerde bulunan Çavuşoğlu ilk olarak Alanyaspor Nazmi Reisoğlu Futbol Akademisi ile altyapı tesisi açılışına katılarak kulüp yönetimi ve sporcularla bir araya geldi. Açılış törenine Ak Parti Milletvekilleri Kemal Çelik, Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanyaspor kulüp başkanı Hasan Çavuşoğlu, Protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nun açılış konuşması yapmasıyla başlayan tören, Nazmi Reisoğlu, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Kaymakam Ürkmezer’in konuşmalarıyla devam etti. Açılışla ilgili konuşan Kaymakam Ürkmezer ‘’ Şehrimizin en önemli markalarından birisi olan Alanyaspor’umuzun değerine değer katmak bizim için çok önemli. Bugünde burada Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımlarıyla Nazmi Reisoğlu spor tesislerinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Alanyaspor’un alt yapısına ve Alanya’daki gençlerimize yapılan bu yatırımla geleceğe daha iyi bakacağız. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. ‘’ dedi. 

Kaymakam Ürkmezer’in ardından konuşma yapan Bakan Çavuşoğlu ‘’ Alanyaspor, geçen sezon ligi 5. sırada bitirdi. Aynı zamanda iyi transferler gerçekleştirip, genç oyunculara yatırım yaptı. Başka kulüplere de oyuncu gönderdi. Bunu herkes görüyor. Son dönemine gelmiş, biraz futboldan geri düşmüş oyuncuları da tekrar Türk futboluna, yada dünya futboluna kazandıran bir kulüp. Bu her zaman sürdürülebilir olmaz. O nedenle altyapımıza, çocuklarımıza yatırım yapmamız lazım. Onları burada yetiştirmemiz lazım. Onları Alanyaspor'umuza ve Türk sporuna kazandırmamız lazım. Açılan tesisin de amacı budur. İyi tesis olursa, imkan verilirse, bizim çocuklarımız, Türk milletinin çocukları her zaman yeteneklidir, beceriklidir, çalışkandır. O yüzden de önemli başarılar elde edilecektir. Ben buna inanıyorum.’’ dedi.

Konuşmaların ardından Nazmi Reisoğlu Spor Tesisinin yapımına destek olan yardımseverler Bakan Çavuşoğlu ve Protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi.

MAHMUTLAR KÜLTÜR MERKEZİ TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ziyaretlerine devam eden Bakan Çavuşoğlu Alanya Belediyesi tarafından yapımına başlanacak olan Mahmutlar Kültür Merkezi Temel atma törenine katıldı. 

Başkan Yücel’in açılış konuşmasıyla başlayan tören milletvekillerinin konuşmalarıyla devam etti. 

Temel atma töreninde vatandaşlara hitap eden Çavuşoğlu ‘’ Gençlik ve etüt eğitim merkezinin temelini atıyoruz. Yücel'i ve çalışma arkadaşlarını canı gönülden tebrik ediyorum. Bugüne kadar Alanya'ya yaptıkları hizmetler için ve böylesine önemli bir geleceğimize yatırım olan bu kültür ve etüt merkezinin hayata geçirilmesi için ortaya koyduğu proje ve vizon için teşekkür ediyorum. Ülkelerin kalkınması için birçok unsurlar var. Bu ülkede birçok projeleri hayata geçirdik. Bunlar önemli. Tabiki otoyollar yapacağız. Antalya Alanya Otoban Projesi ihalesini de 6 Ekim'de inşallah gerçekleştireceğiz. İnşallah bu Kuşyuvası tüneli bitmek üzere. Çalışmaları yoğunlaştırdık. Kuşyuvası'ndan Alanya'ya gelecek yolu da yapacağız. Vatandaşlar güvenle yolu kullanacak.  Dünyada havaalanları, sağlık sistemi işlemez duruma geldi ama dünyanın en gözde havaalanı İstanbul Havaalanı. Antalya'mızda da 2 havaalanı var. Bu 2 havaalanını da yetersiz buluyoruz.  Gazipaşa-Alanya havaalanı terminalini yenileyeceğiz,  büyütüp ve Türkiye'ye  Gazipaşa'ya yakışır şekilde misafirlere daha güzel bir alanda hoşgeldiniz ve tekrar bekleriz diyeceğiz. THYnin de bu uçuşlara başlaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan girişimde bulundu. Sağlık sistemleri çöktü maalesef. Bundan mutlu değiliz. Özellikle Covit'le beraber çöktüğünü gördük ama hamdolsun Antalya'mızda da şehir hastanemizin ihalesi yapıldı. Alanya'mızda da mevcut Eğitim ve Araştırma Hastanemize ilave yatak 150 yataklık bir projeyi inşallah yakında ihaleye çıkaracağız. Aynı şekilde Psikolojik Destek Merkezi, Nükleer Tıp Merkezi, 50 yataklı onkoloji servisini hizmete açacağız. Sağlık önemli. Eğitim, ilim ve irfan kadim medeniyetimizin en önemli dayanağı olmuştur. Eğitim ve kültüre yatırım hem geçmişimize yatırımdır. bu yatırımı önemseyerek geldim. Alanya'da bin 373 derslik, 3 pansiyon gerçekleştirdik. Gelecek sene 318 dersliği hizmete sokacağız. Alanya'da yurt kapasitesini 5 bine çıkardık. Öğrencilerimiz şimdi yerleşecekler. 2 bin kişilik yurt inşaatına da başlıyoruz. Mahmutlar'a özel önem veriyoruz. Bu şehrin ihtiyaçlarını  karşılamak için hükümet ve belediye yoğun çaba sarf ediyor. Önümüzdeki günlerde de TOKİ de tamamlanarak hak sahiplerine verilecek" dedi. 

Mahmutlar Kültür Merkezi temel atma töreni dua edilmesi ve kurban kesilmesinin  ardından Bakan Çavuşoğlu, Milletvekilleri, Kaymakam Ürkmezer, Başkan Yücel ve protokolün butona basmalarıyla gerçekleştirildi. 

T.C. Dışişleri Bakanlığı

Mevlüt Çavuşoğlu

Alanyaspor

Alanya Belediyesi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler