USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Diaspora, Erdoğan'ın törenine katılan Paşinyan'dan rahatsız: Onu Türkiye'ye gönderin

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Göreve Başlama Töreni'ne katılması diaspora tarafından memnuniyetsizlikle karşılandı. Fransız haber ajansı AFP ise, 'Türkiye-Ermenistan arasındaki buzlar eriyor' yorumunu yaptı.

Diaspora, Erdoğan'ın törenine katılan Paşinyan'dan rahatsız: Onu Türkiye'ye gönderin
04-06-2023 17:43
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Göreve Başlama Töreni, katılımcı sayısı ve çeşitliliği bakımından öne çıkan devlet başkanlığı törenleri arasında yer aldı.

Törende, devlet ve hükümet başkanları, uluslararası kuruluşların yöneticileri, dini cemaatlerin ruhani liderleri, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya'dan soydaş ve akraba toplulukların siyasi ve dini temsilcileri de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk liderler onuruna Çankaya Köşkü'nde verdiği akşam yemeğinde Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ve Türkiye'deki azınlıkları temsilen AK Parti listesinden İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e giren Sevan Sıvacıoğlu'yla sohbet etti.

"TÜRKİYE'DEKİ ERMENİ İLERİ GELENLERİ TÖRENE KATILDIĞI İÇİN ÇOK MEMNUN KALDI"

Söz konusu yemek ve sohbetler hakkında Anadolu Ajansı'na (AA) demeç veren Sevan Sıvacıoğlu, "Buradaki törenin amacı Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ve ülkemizin bu mutlu gününde yanında olmak ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızı tebrik etmek. Görüntüler memnuniyet verici. İnşallah daha güzel başlangıçlara, sonuçlara vesile olur. Çankaya Köşkü'nde liderler onuruna verilen yemekte Sayın Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile konuştuğumuzda Türkiye'de olmaktan memnun olduklarını, bu davete icabet ettikleri için memnun kaldıklarını ve güzel ağırlandıklarını belirttiler. Bu temastan İstanbul'da yaşayan Ermeni cemaati üyeleri de memnun oldular. Yemekte çekilen fotoğrafa da memnun kaldılar. Bu fotoğrafta yer alan Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, törene katılmaktan özellikle bir memnuniyet hissetti" dedi.

AFP: İLİŞKİLERDE BUZLAR ERİYOR

Fransız haber ajansı AFP de "Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın, Erdoğan'ın yemin törenine katılması Türkiye ile Ermenistan arasındaki buzların eridiğine işaret ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

DİASPORA RAHATSIZ

Paşinyan'ın, Erdoğan'la yan yana gelip Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le de temaslarda bulunması, Ermeni diasporasını ciddi derecede rahatsız etti.

Sözde Ermeni Soykırımı'nın ateşli savunucularından Vahagn Avedian, Beştepe'deki oturma düzeninden duyar kasarak, "Ermenistan'ı aşağılamak, Türklerin oyununun bir parçasıdır. Paşinyan'ı Aliyev'lerin hemen arkasında ikinci sıraya oturtmak, Ermenilere Ankara'da Sultan'ın huzurunda hadlerini bildiren bir siyasi işarettir. Aynı şeyi Prag'da Paşinyan'a da yapmıştı" diye yazdı.

Humiliating Armenia is part of the official Turkish game. To seat Pashinyan on the 2nd row just behind the Aliyevs is a signal politic among so many similar actions, putting Armenians in their place in the presence of the Sultan in Ankara. He did the same to Pashinyan in Prague. pic.twitter.com/xpLEyCuTjE

— Vahagn Avedian (@VahagnAvedian) June 4, 2023

"BU BASİT BİR TESADÜF OLAMAZ"

Ermeni gazeteci Tigran Grigoryan ise, "...Erdoğan'ın yemin töreninde Paşinyan'ı Aliyev'in hemen arkasına oturttular. Bu basit bir tesadüf olamaz. Ayrıca, yanılıyorsam düzeltin ama Erdoğan konuşmasında Paşinyan hariç törene katılan tüm liderleri selamladı ve teşekkür etti" diye yazdı.

"Könül Şahin" adlı Türk kullanıcı ise, Erdoğan'ın Paşinyan'la, Aliyev'le tokalaştıktan hemen sonra el sıkıştığı anları Grigoryan'a hatırlattı.

He didn't thank all leaders ,just presidents.
And this first row is for presidents second row for PMs... Same was with Georgian and Pakistani PMs too.
And here he shaked hands with Pashinyan , whix he didn't do with many PMs pic.twitter.com/6tChfHoGA8

— Könül Şahin (@KonulikShahin) June 3, 2023

"PAŞİNYAN TÜRKİYE'YE GERİ GÖNDERİLMELİ"

Başka bir gazeteci Wally Sarkeesian da Paşinyan'ı hedef alan paylaşımlar yaptı:

Paşinyan ve evlatlık Türk kardeşi Aliyev, Ankara'da kısa ve gülümseten bir sohbet gerçekleştirdi.Paşinyan, Türkiye'de Türk kahramanı olarak karşılanıyor.Ermenistan'daki Ermeniler Paşinyan'ı ablukaya almalı, havaalanını kapatmalı ve onu çok rahat olduğu Türkiye'ye geri göndermeli.

PAŞİNYAN NORMALLEŞME İSTİYOR

Bilindiği gibi Paşinyan, 2020'deki İkinci Karabağ Savaşı'nın ardından ılımlı bir politika izleyerek, hem Türkiye'yle hem de Azerbaycan'la ilişkilerini normalleştirme adımları attı. Diaspora ise, Ermenisyan Başbakanı'nın bu tavırlarından rahatsız ve her fırsatta eleştiriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler