USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık alım fiyatını açıkladı

Haber 7 - Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreni için geldiği Ordu'da fındık bahçelerini ve vatandaşları ziyaret ederken, daha sonra fındık fiyatlarını da açıkladı. Erdoğan, fındık alım fiyatının 54 lira olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık alım fiyatını açıkladı
30-07-2022 18:59
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fındık alım fiyatını da açıkladığı toplu açılış töreninde Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda Ordu Stadyumu, Fatsa OSB ve Eğitim Yatırımları ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

FINDIK ALIM FİYATLARINI AÇIKLADI

Ordu hem üretim alanı hem rekolte itibarıyla ülkemizin 3'te birini karşılıyor. Biz iktidara geldiğimizde fındığın alım fiyatı 1 doların altındaydı. Şimdi biz bu rakamı 3 doların üzerine çıkardık. Bugün açıklayacağımız fiyatla üreticimizin yüzünü güldüreceğimize inanıyorum. Fındığın ortalamasını 54 lira olarak açıklıyorum. Bu yılın fındık alım fiyatının ülkemize hayırlı olmasını istiyoruz. TMO tüm hazırlıklarını tamamlamıştır.

"BUNLARI AŞABİLECEK KAPASİTEDEYİZ"

Ordu'yla beraber yol yürüdüğümüz müddetçe biz yorulmayız. Ülke ve millet sevdası yüreğimizde oldukça dünyaya sığmayız.

Demokrasi ve kalkınma mücadelemizde hep yanımızda olan Ordu'ya şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizi 2053 vizyonuna da sizlerle birlikte hazırlayacağız.