USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Blinken, Gazze'deki katliamın ne zaman biteceğine İsrail karar verecek dedi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'deki katliamın ne zaman biteceğine İsrail'in karar vereceğini ifade etti.

Blinken, Gazze'deki katliamın ne zaman biteceğine İsrail karar verecek dedi
11-12-2023 10:28
Google News

Son dakika haberi... İsrail'in katliamlarını hız kesmeden devam ettirdiği Gazze'den her dakika kritik gelişmeler geliyor. Amerika Birleşik devletleri Antony Blinken katıldığı televizyon programında gelen bir soru üzerine Gazze'de yaşanan katliamın ne zaman biteceğine dair bilgi verdi. CNN'de yayınlanan Jake Tapper'ın programında Blinken'a "İsrailliler bu aşamanın ne zaman sona ereceği konusunda size bir şey söylüyor mu? Çünkü sivil ölümleri giderek artıyor?" sorusu yöneltildi.

Antony Blinken gelen soruya "İsrail'le süreci ve söz konusu sürecin nasıl yürütüldüğü de dahil olmak üzere görüşüyoruz." açıklamasını yapan Blinken, "Bunlar İsrail'in vereceği kararlardır" şeklinde cevap verdi.

GAZZE'DE YAŞANAN KATLİAMLAR NE ZAMAN BİTECEK?

09.30: ABD'nin eski İsrail Büyükelçisi Martin Indyk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya görevinden istifa etmesi çağrısında bulundu. 

ÖLDÜRÜLEN İSRAİLLİ ASKER SAYISI

09.10: İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 101'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 430 askerinin öldürüldüğünü duyurdu

06.45: İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti ile orta kesimdeki Nuseyrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda 11 sivil öldü, onlarcası yaralandı.