USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Batman'da 7 aile arasında çıkan kavga barışla sonuçlandı

Batman'ın Beşiri ilçesi Yontukyazı köyünde 7 aile arasında çıkan kavga kanaat önderlerinin araya girmesi ile barışla sonuçlandı

Batman'da 7 aile arasında çıkan kavga barışla sonuçlandı
17-07-2022 16:56
Google News

Batman'ın Beşiri İlçesi Yontukyazı köyünde Kurban Bayramının birinci gününde aralarında husumet bulunan 7 aile arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu  5'i ağır toplam 54 kişi yaralanmıştı.

Alikan Aşireti'nin önde gelen kanaat önderlerinden Kenan Konaç, Mustafa Öztürk, Metin Banlı, Mehmet Şah Duman'ın araya girmesi ve Batman Valiliği'nin desteği ile  aileler arasındaki husumet  barışla sonuçlandı.

Düzenlenen törende  aile  fertleri din adamlarının da şahitliğinde Kuran-ı Kerim’in altından geçerek, el sıkışarak barıştı. Dualar edildi.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın yaptığı konuşmada “İl Jandarma komutanın bir üyesi olarak değil 21 yıl önce buradan ayrılmış bir Alikan aşiretinin üyesi olarak kendimi görüyorum.

Batman’da aşiretim var diyordum. Geldik buraya aşiretimiz bize üzücü bir olayı yaşatmış olduk. Bayram’ın birinci günü belki en çok üzülen kişilerden biri ben oldum. Bu günde bu kadar birlik beraberliği görünce en çok mutlu olan da benim. Buraya gelen katkı sağlayan gece-gündüz köyümüze gelipte bu olaya su serpen soğutan gençlerimizi dolaşarak onları rahatlatan ikna eden herkesten Allah razı olsun. Kendi içimizde yaşanan hususu kendi içimizde çözelim diye Aileler böyle bir karar aldı. Ama yeter ki bir araya gelelim konuşmasını bilerim. Konuştuktan sonra kavgayı gerektirecek hiç bir şeyin olmadığını görüyoruz. Kavgada haklı bir taraf yoktur.  Her zaman her iki tarafta haksızdır. O yüzden öncelikle konuşmayı deniyelim birbirimize yaklaşmamız güzel olsun. Herkes gerektiğinde bir adım geri atmasını bilsin. Geri adım atıpta çözemeyeceğiniz hiçbir şey yoktur. Bugüne kadar ben bir çok yerde çalıştım bunu gördüm. Allah bazen başımıza çeşitli felaketler verir. Felaketlerin hepsi birer ikazdır bizim için. Allah’tan çok kötü bir konu olmadan biz döndük. Bundan sonraki süreçte burada el sıkmak Kuran-ı Kerim’in altında geçmek ile olmuyor. Herkesin gönlünü açması lazım. Herkesin bir araya gelmesi lazım. Konuşursak bunları çözeceğiz. Allah rızası için bugünden sonra herkes torunun elinde tutsun dedesinin, dayısının yanına götürsün. Biz bu şekilde mutlu olacağız. Nasıl bu olumsuz olayda kötü bir örnek olduysak bu burada birlik beraberliğimde, barışımızda tüm Türkiye’ye örnek olarım."dedi.

Kanaat önderi Metin Banlı barışa vesile olan devlet büyükleri ve  Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'a teşekkür etti. Bu nahoş olayın bir Alikan köyünde olmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Banlı, hayırlı bir iş için toplandıklarını ifade etti. Banlı, Bu barış kalıcı olur. Hepimizin buranın takipçisi olması lazım. İleride daha kardeşçe yaşamaları için herkesin gayret etmesi lazım. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Alikan aşiretinin değerli mensuplarına teşekkür ediyoruz. Herkes bu olay için elinden geleni yapmıştır. Bundan sonra da üzerimize ne düşerse yapacağız''dedi.

Kanaat önderi Kenan Konaç ise bu tarz olumsuz olayları tasvip etmediklerini belirterek barışın hayırlara vesile olmasını diledi.

Kanaat önderi Mustafa Öztürk' de barış ortamının sağlanmış olmasından dolayı  mutlu olduğunu söyledi.

Yaşanan olumsuz  olaydan dolayı dostlarımızla birlikte barış ortamının sağlanması için çaba gösterdik. Başta Alay komutanımız, kaymakamımız ve kolluk kuvvetlerimiz barış ortamının sağlanmasına yoğun emekleri oldu. Barış ortamının sağlanmasından sonra huzursuzluk çıkaranları gerekirse evlerini başka yere götürmeleri yönünde kararlar alınacak. Bu konu tüm aşiretin ortak kararıdır. Mutlu ve umutluyuz bu ortamdan. Tekrardan böyle olayların yaşanmamasını ümit ediyor ve yaşanmaması için da çabalayacağız. Tüm tarafların da bu konuda bağlı olacağına iniyoruz. Bu üzücü olaydan iki tarafta gerekli dersi almıştır. Bir daha böyle olayın yaşanmayacağını ümit ediyoruz ve taraflarda güveniyoruz. Barışın sağlanmasından dolayı tüm taraflara teşekkür ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

Düzenlenen barış törenine Beşiri Kaymakamı Mahmut Şener ve aşiret mensupları katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler