USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Bartın'da maden faciası: Ülkelerden Türkiye'ye taziye mesajı yağdı

Türkiye Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamayla sarsıldı. 40 vatandaşımız can verirken, yaşanan elim olay dünyada gündem oldu. Uluslararası basın gelişmeleri anbean takip ederken, liderler de taziye mesajları yayımladı.

Bartın'da maden faciası: Ülkelerden Türkiye'ye taziye mesajı yağdı
15-10-2022 12:52
Google News

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Aliyev mesajında, Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberinin kendisini derinden sarstığını belirtti.

Türkiye'nin acısını paylaştıklarını ifade eden Aliyev, Erdoğan'a, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına, kendi ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerini iletti.

Aliyev, yaralılar için de şifa temennisinde bulundu.

Bartın'daki maden ocağına havadan bakış

ŞAHBAZ ŞERİF: MAHSUR KALANLARIN BİR AN ÖNCE KURTARILMASINI DİLİYORUM

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, maden ocağında meydana gelen patlamada yaşamını yitirenler için derin üzüntüsünü vurgulayarak, "Düşüncelerimiz ve dualarımız yaslı aileler ve Türk halkı ile birlikte. Mahsur kalanların bir an önce kurtarılmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

I express our profound sadness at the loss of precious lives in an explosion at a coal mine in Turkey’s Bartin province. Our thoughts & prayers are with the bereaved families & the Turkish people. May those still trapped are rescued at the earliest.

— Shehbaz Sharif (@CMShehbaz) October 15, 2022

MİÇOTAKİS'TEN TAZİYE VE YARDIM MESAJI

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Türkiye'nin Bartın kentinde meydana gelen korkunç maden patlaması ve can kayıplarını duymask üzüntü verici. Yunanistan, kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için bölgeye yardım göndermeye hazır" dedi.

Sad to hear of the terrible mine explosion and loss of life in Bartin province in Türkiye. Greece is ready to send assistance immediately to help in the search for survivors.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 15, 2022

ZELENSKİ'DEN TÜRKÇE PAYLAŞIM

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Bartın’ın Amasra ilçesinde maden patlamasının meydana geldiği haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin akrabalarına ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum" paylaşımını yaptı.

Bartın’ın Amasra ilçesinde maden patlamasının meydana geldiği haberini derin üzüntüyle öğrendim.
Hayatını kaybedenlerin akrabalarına ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum.

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) October 15, 2022

PUTİN'DEN TAZİYE MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamayla ilgili telgraf gönderdi.

Putin'in Erdoğan'a mesajında, "Bartın'daki maden ocağında meydana gelen kazanın trajik sonuçlarıyla ilgili olarak en derin taziyelerimizi kabul edin. Ölen madencilerin aileleri ve yakınlarına üzüntü ve desteğimi, yaralılar için de acil şifalar dileğimi iletmenizi rica ederim" ifadeleri yer aldı.

İSVEÇ'TEN AÇIKLAMA

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Türkiye'de bir madende meydana gelen patlama üzücü. Hayatını kaybeden madencilerin ailelerine en içten taziyelerimi sunuyor, arama kurtarma çalışmaları devam ederken yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

Saddened by the explosion at a mine in Türkiye #Bartın. I extend my heartfelt condolences to the families of the miners lost and wish a speedy recovery to the injured as the rescue efforts continue @MevlutCavusoglu

— Ann Linde (@AnnLinde) October 15, 2022

ÜRDÜN'DEN TAZİYE AÇIKLAMASI

Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Türkiye'nin Bartın ilindeki bir maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için kardeş Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve Türk halkına en derin taziyelerimizi iletiyoruz" denildi.

BARTIN'DA MADEN PATLAMASI

Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında dün akşam 18.15'te patlama meydana geldi. 58 kişinin kurtarıldığı, 40 madencinin cansız bedeninin çıkartıldığı, 1 şahsın kurtarılmasına devam ettiği, 11 madencinin tedavisinin ise çeşitli hastanelerde devam ettiği kaydedildi.

ULUSLARARASI BASIN DA MADEN FACİASINI MANŞETTEN GÖRDÜ

Amerikan New York Times gazetesi, Bartın'daki faciada 40 kişinin hayatını kaybettiğini, ekiplerinin kalan kişileri kurtarmak için çalıştığını yazdı.

İngiliz kamu kuruluşu BBC'deki haberde ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgeye gideceği, bakanlar Süleyman Soylu ve Fatih Dönmez'in ise olay yerinde olduğu vurgulandı.

Yine İtalyan, Fransız, Alman, Rus ve Arap medyalarında da Bartın'daki maden faciası ve gelişmeleri okuyucularına dakika dakika aktarıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler