USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Akşener, Kılıçdaroğlu'nu oyun dışı bıraktı! Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldığı canlı yayında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na kapıları kapatarak, altılı masanın cumhurbaşkanı adaylığı için Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş'ı görmek istediğini söyledi.

Akşener, Kılıçdaroğlu'nu oyun dışı bıraktı! Cumhurbaşkanı adayını açıkladı
03-12-2022 00:39
Google News

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, cumhurbaşkanlığı adaylığına dair açıklamaları, altılı masayı tansiyonu artan günlere sürükleyecek cinsten. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son aylarda adaylık için baskın davransa da Akşener'den veto yemekten kurtulamadı.

Öte yandan iki muhalefet partisi arasında gelişen "Kulağını çekin" tartışması, Akşener'in katıldığı canlı yayındaki ifadeleriyle, yeniden alevlendi.

"MANSUR YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NA HAYIR DEMEM!"

Akşener, büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı ile ilgili görüşlerini aktarırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yine kapıları kapattı.

CHP liderini taca atan Akşener'in koltuk kavgasını alevlendirecek açıklamaları şöyle:

"Ne sayın Mansur Yavaş'ın benimle ne de benim sayın Mansur Yavaş'la böyle bir konuşmam, hatta bizim ikimizin telefon görüşmesine yaptığına dair kulis bilgisi yayıldı. En son Mansur Bey'le görüşmemiz, kalabalıklarda bir araya geliyoruz ayrıca, partimize Kurban Bayramı öncesinde bir program için Allah razı olsun davetiye getirdi. Oturduk, resmi biçimde davetiyeyi verdi ve gitti. Onun dışında ne bir telefon görüşmesi ne biz özel bir yerde görüştük.

Başka bir iddia İstanbul'da çağırmışım, gelmiş konuşmuş. Bunların hiçbiri olmadı. Mansur Bey'e de adı geçtiği için Ekrem Bey'e de hem CHP'nin hem İYİ Parti'nin hem o masada oturan diğer siyasi partilerin seçmenlerinin de sevgisi ve saygısı var. Bütün anketlere ikisi birden konuluyor. Hatta ben aleni bir biçimde, Altılı Masa'nın mensuplarına da söylemiştim, iki arkadaşımızdan biri bu masada aday gösterilirse hayır demeyeceğiz dedim."

"BİZ KILIÇDAROĞLU'NA 'KULAK ÇEKİN' DİYOR MUYUZ"

Yaşananlara ilişkin katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Akşener, hem Ağıralioğlu hem de CHP'li vekillere tepki gösterdi.

Ağıralioğlu'nun 'derin derin' konuştuğunu vurgulayan Akşener, "Keşke yapmasaydı" dedi. CHP'li Engin Altay'ın kendisine yaptığı, "Ağıralioğlu'nun kulağını çekin" çağrısına da kızarak yanıt veren Akşener, "O sözleri ben söyletmedim. CHP'de de bizim istemediğimiz gibi konuşan çok kişi var biz Kılıçdaroğlu'na 'kulak çekin' diyor muyuz?" diye sordu.

"CHP'NİN YAPTIĞI YANLIŞ"

Akşener'in CHP ile İYİ Parti arasındaki adaylık kavgasıyla ilgili açıklaması şöyle:

Bizim partimizin hiçbir üyesi bir televizyona çıkarken beni arayıp, bırakın izin almayı, söyleyeceğiniz bir şey var mı sormaz. Her birimiz başka alanlardan geldik. Bulunduğumuz siyasi partilerde nereye kafana göre çıkacaksın, sizin yaptığınız televizyona çıkma teklifini dahi sormak mecburiyetindeydik. Bu travmatik nedenlerden dolayı bizim partimizin özelliği, insanların partinin genel çerçevesinin dışına çıkmadan kendi fikirlerini söyleyebilme özgürlüğü. Yavuz Bey kendi fikrini söylemekte özgürdür. Bugüne kadar onu hep yaptı. Sadece Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili değil. Her konuda, beni de eleştirir televizyonda sayın Ağırailoğlu. Kendi fikridir, bu fikirler İYİ Parti'nin görüşleri olarak serdedilemez.

CHP'Lİ ENGİN ALTAY'A TEPKİ GÖSTERDİ

Engin Altay'ın da konuşmasını yanlış buldum. Yavuz Bey'i tanıyorum. Keşke yapmasaydı, bu kadar derin derin konuşmasaydı diyorum. Paylaşmıyorum. Bu kadar önceden bunların konuşulmasını doğru bulmuyorum. O fikirlerini ben söyletmedim, o fikirlerini söylemiş olmasının benim açımdan kendi fikri olmasında bir sakıncası yok. CHP'de de fikir serdeden çok kişi var. Bizde de konuşulur. Ama sayın Kılıçdaroğlu'nun kulağını çekmesi istenmez. O yüzden Engin Bey'in yaptığı yanlış. Biz bir siyasi partiyiz, geçmişteki uygulamaları beğenmediğimiz için siyasi parti kurduk."

AĞIRALİOĞLU "ENDİŞEMİZ VAR" DEMİŞTİ

İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı olduklarını açıkça dile getirmiş, "Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi mi duyuyorsunuz?" sorusuna, "Endişemiz var, evet." yanıtını vermişti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Engin Özkoç, söz konusu açıklamaya sert tepki göstermiş, Ağıralioğlu'nu "kraldan çok kralcı olmakla" suçlamışlardı.

ALTAY DA AĞIRALİOĞLU'NU HEDEF ALMIŞTI: KULAĞINI ÇEKİN

CHP'li Engin Altay, katıldığı canlı yayında, İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nu sert sözlerle hedef almıştı.

Son günlerde gündür Ağıralioğlu ile girdiği tartışmalara değinen Altay, "Bugün benim izlediğim video hoş bir video değil." diyerek Akşener'e, "Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker. Ben ne diyeyim daha bu böyle olmalı, bunu bekliyoruz." çağrısını yapmıştı.

CHP'nin bu çağrısına İYİ Parti'den jet bir yanıt gelmişti. Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Ağıralioğlu'nun Kılıçdaroğlu ile ilgili ifadelerinin "şahsi" olduğunu ve partilerini bağlamadığını vurgulamıştı.

Akşener'den Engin Altay ve Yavuz Ağıralioğlu'na tepki! Keşke yapmasaydıAkşener'den Engin Altay ve Yavuz Ağıralioğlu'na tepki! Keşke yapmasaydı

İşte Meral Akşener'in koltuğu sallanıyor! Kulislere sızan iddiayı açıkladıİşte Meral Akşener'in koltuğu sallanıyor! Kulislere sızan iddiayı açıkladı

Altılı masa kaynıyor! Can Ataklı'dan Yavuz Ağıralioğlu ile Engin Altay'a 'sabotaj' çıkışıAltılı masa kaynıyor! Can Ataklı'dan Yavuz Ağıralioğlu ile Engin Altay'a "sabotaj" çıkışı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler