USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD ve İsrail'den Gazze itirafı! Alçaklığı itiraf ettiler

Tel Aviv'in yanı sıra ABD ve Avrupa da İsrail'in Gazze'de Hamas'a karşı kendini koruma hakkı olduğunu savunarak saldırıları meşrulaştırmaya çalışıyor. Ancak İsrail ve ABD'den gelen itiraflar bunun tam tersini gösteriyor.

ABD ve İsrail'den Gazze itirafı! Alçaklığı itiraf ettiler
28-10-2023 07:53
Google News

İsrail'in işgalci ordusu, arkasına ABD ve Avrupalı ülkeleri alarak 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde 21'inci yüzyılın en büyük katliamlarını yapıyor. Tel Aviv yönetimi bu soykırıma gerekçe olarak Hamas'ı gösteriyor.

Saldırıların başından itibaren Hamas ile terör örgütü DEAŞ'ı bir tutmak gibi kamuoyu algısı yapıyorlar. ABD ve Avrupalı devletler Hamas'ı bahane ederek İsrail'e her türlü desteği veriyor. Ancak gün geçtikçe katliamların gerçek nedeninin farklı olduğuna dair açıklamalar geliyor.

YEŞAYA KEHANETİ

"Gazze Şeridi'ni yok etmekten" bahseden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırılarını açıkça dini gerekçelere dayandırdı. Netanyahu, Hamas'a karşı Tevrat'ın "Yeşaya" kitabındaki "kehaneti" göreceklerini öne sürerek, "Artık tek bir amaç için bir araya gelmenin zamanıdır: Zafere ulaşmak için hızla ilerlemek. Ortak gücümüz ile haklılığımıza ve Yahudi halkının ebediliğine olan derin inancımızla Hamas'a karşı Yeşaya kehanetini göreceğiz" dedi.