USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

6'lı masa çatladı, CHP'nin hukukçuları imdada yetişti: 'Erdoğan aday olamaz!'

6’lı koalisyon masasının iç kavgalara tutuştuğu her aşamada gündeme getirilen Başkan Erdoğan’ın 3’üncü defa adaylığı bir kez daha dillendirilmeye başlandı. CHP’ye yakın 7 hukukçu, Erdoğan’ın seçimlerde aday olamayacağını öne sürdü.

6'lı masa çatladı, CHP'nin hukukçuları imdada yetişti: 'Erdoğan aday olamaz!'
19-03-2023 16:18
Google News

Geçmişte “muhtar bile olamaz” diyerek önünü tıkamaya çalıştıkları Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerine girememesi için bazı çevrelerin girişimi devam ediyor.

Kamuoyunda “CHP’nin hukukçusu” olarak lanse edilen 7 isim, Başkan Erdoğan’ın 14 Mayıs 2023 tarihindeki seçimde aday olamayacağını savundu. Eski Yargıtay Daire Başkanı Hamdi Yaver Aktan, eski Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu, avukat Şenal Sarıhan gibi hukukçular, Erdoğan’ın adaylığının kabul edilmesi yönünde karar verenlerin de yargılanması gerektiği yönünde tehditvari ifadeler kullandı.

Anayasa’daki “2 defa seçilme” kuralı üzerinden gündeme taşınan iddialar, 2017 yılındaki Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından ilk cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılında bu sistemde ikinci defa aday olacağı gerçeği perdeleniyor.


Hukukçuların açıklamasının, 6’lı koalisyonda “Cumhurbaşkanlığı yardımcılarının sayısı ve görevleri” ile ilgili tartışmaların ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın son sözleriyle birlikte yeniden alevlenmesi üzerine yapılması dikkat çekti.