USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

2’nci THK Havacılık Festivali açılış töreniyle başladı

Bu yıl ikincisi düzenlenen türk hava kurumu (thk) havacılık festivali yapılan açılış konuşmalarının ardından, uçuş gösterileriyle başladı.

2’nci THK Havacılık Festivali açılış töreniyle başladı
26-08-2023 14:34
Google News

Bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Hava Kurumu (THK) Havacılık Festivali yapılan açılış konuşmalarının ardından, uçuş gösterileriyle başladı.


Eskişehir’in İnönü ilçesinde düzenlenen 2’nci Türk Hava Kurumu Havacılık Festivali açılış töreniyle başladı. Hafta sonu boyunca devam edecek olan festivalin açılış törenine, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Türk Hava Kurumu Çağrı Heyeti Başkanı Ali Yüksel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde katılımcılar usta pilotlar tarafından planörler uçuş yapma imkanı bulurken, festivale gelen her yaştan vatandaş, uçurtma uçurdu, havacılık sektörüne ait stantları gezdi ve muhteşem uçuş performanslarını izledi. Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki süreçte inşallah uluslararası bir standarda taşımak adına bütün kurumlarımızla iş birliği içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.


“Havacılığın daha iyi bir noktaya gelebilmesi çalışmalarımız devam edecek”


Festivalde yaptığı konuşmayla katılımcılara seslenen Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir’de havacılık sektörünün daha iyiye gidebilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini söyledi. Eskişehir’in havacılık faaliyetlerinde çok önemli bir kent olduğunu dile getiren Aksoy, “Son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla havacılık sektöründe de önemli gelişmeler ortaya konmuş, İHA’lardan, eğitim uçaklarının yapımına kadar birçok farklı alanda önemli gelişmeler sağlanmıştır. Havacılığın gelişmesi ve daha iyi bir noktaya taşınması bakımından oldukça önemli kurumlar tarafından da gerçekleştirilmektedir. Eskişehir, 3 üniversitesiyle Türkiye’nin önemli kentlerinden birisi ve bu üniversitelerimiz içerisinde pilotluk eğitimi veren havacılık alanında Türkiye’nin en iyisi olan üniversiteye de sahip bir kent. Uluslararası standartta havalimanı işleten üniversiteye sahip bir kenttir. Böylesine önemli bir kentte havacılığın daha iyi bir noktaya gelebilmesi adına bütün kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içerisinde bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek. Önümüzdeki süreçte inşallah uluslararası bir standarda taşımak adına bütün kurumlarımızla iş birliği içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Belki ilk aşaması Türk dünyasıyla başlayıp, bunu uluslararası boyuta taşımak, bundan sonraki süreçte hepimizin görev ve sorumluluğudur” dedi.


“Türk Hava Kurumu olarak uçma hakkını destekliyoruz”


THK Çağrı Heyeti Başkanı Ali Yüksel ise festivalin uluslararası boyutta taşınması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Uçmak her insanın, en çok gördüğü rüyalardan biridir. İnsanoğlu hep uçmak istemiştir. Günümüzde uçuş öyle bir hale gelmiş ki, uçma hakkı diye bir hak gelişiyor dünyada. Atatürk 1925’de kurduğu Türk Hava Kurumu, onun emriyle kurulan Türk Hava Kurumu, o İstikbal Göklerdedir sözü bugün insanlığın uçma hakkı olarak gördüğü bir şeye dönüştü. Bizde Türk Hava Kurumu olarak uçma hakkını destekliyoruz. Uçma özgürlüğüne destek vermek istiyoruz. Gençlerimizin bu alanda ki heyecanlarını, sadece gençlerimizin değil ülkemizde ki herkesin, uçma heyecanlarını, uçma rüyalarını gerçekleştirmek için gerek eğitim alanında, sportif ve havacılık alanında, üniversite alanında bütün alanlarında gayret ediyoruz. Geçtiğimiz yıl ilk defa bu festivali düzenlediğimiz de nasıl olacağını öngörememiştik. Ama meğer tüm havacılar, hava sporlarıyla ilgilenenler meğer böyle bir festival arıyorlarmış. Çocuğunu alan, uçağını alan, çadırını alan geldi. Bu yıl talep çok arttı. İki gün göreceksiniz. Bu şunu gösteriyor, Türk Dünyası Kültür Başkentliğini yapan Eskişehir’de, böyle bir alanın olması yine Türk Hava Kurumunun bu festivalinin giderek artarak sanki Türk Dünyası Havacılık Festivaline ya da Türk Devletler Topluluğu Havacılık Festivali gibi merkezi oluşturacağına, böyle bir festivalin herkes tarafından arzu edileceğine delalettir ve o istikamette gidiyor” ifadelerini kullandı.


“Tüm dünyaya açılan bir festival haline getirmeyi amaçlıyoruz”


İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ise gerçekleştirilen havacılık festivalinin genişletilerek uluslararası bir hale getirileceğini belirterek “İnönü’de 1930’lu yıllardan bu yana gençlere havacılığı sevdirme üzerine çalışmalar yapılıyor. 2017’de ‘İnönü’yü Uçuruyoruz’ etkinliği yapmıştık. Yoğun bir ilgi vardı. Geleneksel hale getirmeye karar verdik. Pandemiden dolayı 2 seneden fazla ara verdik. Geçtiğimiz yıl Türk Hava Kurumu yeniden başladı. Her sene artan bir kalabalıkla, gençlerimize havacılığı sevdirmek, Atatürk’ün talimatıyla onlara havacılıkla ilgili eğitim vermek amacıyla bu tesis 1936’da devreye girdi. Gençlerimiz kendi arkadaşlarını da teşvik ediyorlar. Sevinçliyim ve gururluyum. Böyle bir festivalin pandemiden sonra tekrar yapılmasından dolayı çok mutluyum. Önümüzdeki sene bu festivali biraz daha büyütüp Türk Devletleri Havacılık Festivali adıyla uluslararası havacılık festivaline çevirmek istiyoruz. Ondan sonra da tüm dünyaya açılan bir festival haline getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.


“Umuyorum böyle devam eder”


Halk uçuşları çerçevesinde planör ile pilot eşliğinde uçuş Yapan Vatandaş Ali Aktaş ise şu ifadeleri kullandı:


“Çok keyifliydi. Arkadaşlar da sağ olsun, hocamız da çok deneyimli bir hoca belli. Gayet heyecanlı bir uçuş oldu benim için. Ben bu festivale ilk defa geldim. Gördüğüm kadarıyla da çok güzel bir festival yapılıyor. Kalabalık açısından, insanların heyecanı açısından çok güzel gördüm. Umuyorum bu böyle devam eder. Öğrendiğime göre yarın daha iyiymiş galiba. Yarın da buradayım.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler