Spor

Zeynep Sönmez: Tenis Hayalimdeki Grand Slam'i Kazanmak

Antalya Kadınlar Tenis Birliği tarafından düzenlenen Megasaray Hotels Açık turnuvasında mücadele eden genç tenisçi Zeynep Sönmez'in hedefleri ve hayalleri...

Zeynep Sönmez: Tenis Hayalimdeki Grand Slam'i Kazanmak
26-03-2024 16:23

Antalya Kadınlar Tenis Birliği (WTA) tarafından düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta ana tablo karşılaşmalarında mücadele eden 21 yaşındaki Zeynep Sönmez, tenise çok küçük yaşlarda başladığını belirtti. Disiplinli bir çalışma ile teniste ilerlediğini aktaran Zeynep, Roland Garros dışında bütün grand slam turnuvalarında oynadığını ifade etti.

Mayıs sonunda Roland Garros'da da mücadele edeceğini dile getiren Zeynep, performansını iyi hissettiğini ve antrenmanlarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü belirtti. Zeynep Sönmez, WTA 125 kategorisindeki önemli bir turnuvanın Antalya'da düzenlenmesinden dolayı da mutlu olduğunu kaydetti.

Tenisin uzun yıllar yapılabilecek bir spor olmadığına dikkat çeken genç tenisçi, en büyük hayalinin bir grand slam kazanmak olduğunu ve bunu bir gün gerçekleştirebileceğini umduğunu belirtti.

Olimpiyatlara katılmak ve dünya sıralamasında ilk 10'a girmek de hayalleri arasında yer aldığını söyleyen Zeynep, genç kız ve erkek sporculara ilham olabilmeyi ve destek olmayı önemsediğini ifade etti.

Grand slam ve WTA'de mücadele eden Türk sporcuların maçlarının Türkiye'de canlı yayınlanması gerektiğine inanan Zeynep Sönmez, bu sayede tenise olan ilginin artacağına inandığını vurguladı.

Maria Sharapova ve Serena Williams'ı izleyerek büyüdüğünü, şimdi ise Victoria Azarenka ve Li Na'yı örnek aldığını belirten Zeynep, onların izinden giderek kendi hedeflerine ulaşmaya çalıştığını dile getirdi. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER