Gündem

YSK Seçim Takvimi ve Aday Listeleri Açıklandı

Ankara Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ilan edilen seçim takvimi doğrultusunda seçime katılacak siyasi partiler belirlendi. Aday listeleri ve oy verme saatleri de açıklandı.

YSK Seçim Takvimi ve Aday Listeleri Açıklandı
01-03-2024 11:24

Ankara Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 1 Ocak'ta işlemeye başlayan seçim takvimi doğrultusunda seçime katılacak siyasi partilerin belirlendiğini açıkladı. 2 Ocak'ta yapılan inceleme sonucunda 36 siyasi parti seçime katılma yeterliliğine sahip olduğu belirlendi.

Seçime katılacak partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri için 27 Ocak'ta kura çekimi yapıldı ve AK Parti 1, İYİ Parti 2, Sol Parti 3 gibi sıralamalar belirlendi. Ancak Genç Parti'nin seçime katılmayacağını açıklamasıyla parti sıralaması değişti ve 34 siyasi parti oy pusulasında yer alacak. Aday listeleri ise 3 Mart'ta açıklanacak.

Oy verme saatleri ise 31 Mart'ta gerçekleşecek seçimde mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak doğudaki 32 ilde oy verme saati bir saat erkene alındı. Bu illerde oy verme saati 07. 00-16. 00 olarak uygulanacak, diğer illerde ise 08. 00-17. 00 olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER