Ekonomi

Van'da İranlı Turistler İçin Alışveriş Festivali Başlıyor

Van, İranlı turistleri ağırlamak için alışveriş festivaline ev sahipliği yapıyor.

Van'da İranlı Turistler İçin Alışveriş Festivali Başlıyor
16-03-2024 11:59

Van, komşu ülke İran ile en uzun sınır hattına sahip olan bir şehir.

Saray ilçesinde bulunan Kapıköy Sınır Kapısı'nın modernize edilmesi ve 24 saat geçişlere açılmasıyla Van, yılın her döneminde İranlı turistlere ev sahipliği yapmaya başladı. Bu yılın ilk iki aylık döneminde sınır kapısından geçen kişi sayısı 150 bine ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 2 kat arttı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde düzenlenen "Shopping Fest" adlı alışveriş festivali ile İranlı turistlerin kentte kalma süresi uzatılmaya çalışılıyor.

İş yerlerine Farsça bilgilendirici yazılar yazdıran ve İranlı turistlere hitap eden ürünler bulunduran esnaflar, festival dönemini en verimli şekilde geçirmeyi hedefliyor.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, İranlı turistlerin kente önemli bir katma değer sağladığını belirterek, "Bu yıl bir milyon İranlıyı kentte ağırlamayı hedefliyoruz. İranlı turistlerin kente yapmış oldukları alışverişler esnafımızın yüzünü güldürüyor. Turizm odaklı yatırımlar yaparak hem istihdamı artırabiliriz hem de turistleri daha fazla çekebiliriz" dedi.

İranlı turistlerden Jalil Bayrami, Van'ı tercih etmelerinin nedenlerinden birinin Türk yemekleri olduğunu söyleyerek, "Buraların yemeklerini çok beğeniyoruz. Fırsat buldukça Van'a geliyoruz" dedi.

Nevruz tatiliyle birlikte İranlı turistlerin gelmesini heyecanla beklediklerini dile getiren esnaf Umut Çelik de turistlerin kente hareketlilik getirdiğini ve ekonomik anlamda rahatlama sağladığını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER