Yaşam

Vali Akkoyun’un 19 Mayıs Mesajı

Mardin Valisi Akkoyun "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızın 105. Yıl dönümünü en içten duygularla tebrik ediyorum."

Vali  Akkoyun’un 19 Mayıs  Mesajı
18-05-2024 21:31

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma  Gençlik ve Spor Bayramı mesajı yayımladı. Akkoyun mesajında "

Milli bağımsızlık ateşini her daim yüreğinde taşıyan, zillete boyun eğmeyen aziz milletimiz 19 Mayıs 1919’da esaret prangalarını koparmıştır.  
Bugünümüze ve yarınlarımıza ilham olan milli mücadele ruhunun, azmin, imanın ve inancın tezahürü olan 19 Mayıs, aziz milletimizin diriliş nişanesidir.  Kahraman ecdadımızdan aldığımız ilhamla 19 Mayıs’ta yakılan bağımsızlık ateşi 15 Temmuz’da yolumuzu aydınlattığı gibi ilelebet geleceğimizi aydınlatmaya devam edecektir. 
19 Mayıs’ın gençlere armağan edilip milli bayram olarak kutlanıyor olması gençlerimizin, güçlü ve tam bağımsız Türkiye hedeflerimizin teminatı olduklarının sembolüdür.
Gençlerimizin, ecdadımızın yolunda giden, milli ve manevi değerlerine bağlı her daim hakkın ve hakikatin yanında yer alan dünyadaki mazlumların da umudu olan bir nesil olacaklarına yürekten inanıyorum. ‘Türkiye Yüzyılı’nda, her alanda çalışan ve üreten bir gençlik için tüm imkanları seferber ederek, medeniyetimizi bu kadim topraklara ilmek ilmek işleyen, dava şuuruna sahip milli ve manevi değerlerimizin farkında olan bir gençlik tasavvuru ile emin adımlarla ilerleyeceğiz.
Gençlerimiz bugün çağın gerektirdiği ilimle ve bilimle donanıp havacılık, uzay, savunma gibi alanlarda Aziz Vatanımızı daha da ileriye taşıyarak 19 Mayıs 1919’daki istiklal ruhuyla istikbalimizi şekillendirmeye devam edecektir.
Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık ve sıhhat içerisinde uzun ömürler diliyorum. 
Onur, gurur ve coşku ile kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun." ifadelerine yer verdi..

Kaynak: mardinsoz.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER