Ekonomi

Ulusal Yatırımcılar Derneği Raporuna Göre Türkiye'ye Giren Yatırımlar Arttı

YASED raporuna göre ocak ayında Türkiye'ye giren yabancı doğrudan yatırımlar yüzde 20 artış gösterdi.

Ulusal Yatırımcılar Derneği Raporuna Göre Türkiye'ye Giren Yatırımlar Arttı
13-03-2024 09:58

İstanbul Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ödemeler Dengesi istatistiklerine dayanarak ocak ayında Türkiye'ye giren yabancı doğrudan yatırımların yüzde 20 arttığını açıkladı.

Toplam 910 milyon dolarlık yatırımın, 399 milyon doları yatırım sermayesi, 415 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışı ve 102 milyon doları borçlanma araçları vasıtasıyla gerçekleşti. 6 milyon dolarlık yatırım tasfiyesiyle birlikte toplam yatırım miktarı 910 milyon dolara ulaştı. ABD, Almanya ve Birleşik Krallık gibi ülkeler en fazla yatırım yapan ülkeler arasında yer aldı. YASED raporuna göre, Türkiye'nin çektiği yatırımların büyük bir kısmı madencilik ve taş ocakçılığı sektörüne yapıldı. Ayrıca toptan ve perakende ticaret sektörü de yatırımların önemli bir bölümünü oluşturdu. Türkiye'nin kümülatif olarak aldığı yabancı doğrudan yatırımlar 2002 yılından bu yana 264 milyar doları aştı.

YASED'in raporuna göre, Türkiye'nin yabancı doğrudan yatırımlar konusundaki performansı olumlu bir seyir izlemekte ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER