Sağlık

Uçak ambulansla Türkiye’ye getirilerek sağlığına kavuşan Türk hastadan teşekkür ziyareti

Danimarka’da rahatsızlanmasının ardından iki sene önce uçak ambulansla türkiye’ye getirilen diş hekimi aysun aydemir inam, sağlığına kavuşmasının ardından türkiye’ye teşekkür ziyareti için geldi.

Uçak ambulansla Türkiye’ye getirilerek sağlığına kavuşan Türk hastadan teşekkür ziyareti
17-05-2024 11:58

Danimarka’da 2 sene önce rahatsızlanınca uçak ambulansla Türkiye’ye getirilen ve tedavisi sonucu sağlığına kavuşan Diş Hekimi Aysun Aydemir İnam, kendisi ile ilgilenen sağlık ekibine teşekkür ziyaretinde bulundu.


2 çocuk annesi Aysun Aydemir İnam, 2022 yılının haziran ayında yaşadığı nefes darlığı üzerine Danimarka’nın Kopenhag şehrinde faaliyet yürüten Bispebjerd Hastanesine başvurdu. Yapılan muayenede akciğerinin söndüğü tespit edilen İnam’a acil olarak göğüs tüpü takıldı. İlerleyen günlerde yapılan tedavilerden sonuç alamayan İnam, Sağlık Bakanlığı’na bağlı uçak ambulansla Türkiye’ye getirilerek, Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Doç. Dr. Funda İncekara ve ekibi tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından acil ameliyata alınan İnam, sağlığına Türkiye’de kavuştu. Sağlığına kavuşmasının ardından Almanya’ya dönen İnam, 2 sene sonra Ankara’ya gelerek, kendisi ile ilgilenen sağlık ekibini ziyaret etti. “Ülkemle gurur duyuyorum”


Aysun Aydemir İnam, hayatını ülkesi Türkiye’ye borçlu olduğunu dile getirerek, “Rahatsızlanınca Danimarka’da bir hastaneye yattım. Zaman geçtikçe hastalığım ilerledi ve hayati tehlike geçirerek komaya girmişim. Acilen Türkiye’yi bilgilendirmişler. Türkiye Sağlık Bakanlığı hemen ambulans uçak göndermiş, beni Danimarka’dan alarak Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirmişler. Burada da Doç. Dr. Funda İncekara ve ekibi hemen ameliyata alarak hayatımı kurtarmışlar. Şu an durumum çok iyi ve sağlığıma kavuştum şükür. Almanya’da yaşıyorum. İlk fırsatta Türkiye’ye gelip hayatımı kurtaranlara teşekkür etmek için kendime söz vermiştim. Şimdi fırsatını bulunca ailemi de yanıma alarak Türkiye’ye teşekkür için geldim. Başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca olmak üzere ambulans uçak personelimize, acil ameliyata alarak hayatımı kurtaran Doç. Dr. Funda İncekara ve ekibine, hastane çalışanlarımıza, kısacası emeği olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Ülkemle gurur duyuyorum’’ dedi.


Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Funda İncekara ise şunları söyledi:


“2 yıl önce Danimarka Kopenhag’da Bispebjerg Hastanesinde akciğer sönmesi ve uzamış hava kaçağı nedeniyle göğüs hastalıkları servisinde takip edilen hasta Aysun Aydemir İnam’ın akciğer filmi ve tetkiklerini değerlendirdiklerinde uzamış hava kaçağı nedeniyle ameliyat olması gerektiği sonucuna varmışlar. Yattığı hastanede imkanlar ve bu ameliyatı yapabilecek doktor olmadığı için durumu bizim Sağlık Bakanlığı’na bildirmişler. Görüşmeler sonucu vakit kaybetmeden göğüs tüplü olan hastamız acil hava ambulansı uçakla bizim hastanemize kabul edildi. Hastanemizde göğüs cerrahi ameliyathanesinde tek kesi ile kapalı akciğer ameliyatı gerçekleştirildi. Ameliyattan sonra da bir süre takip edilen hasta hastanemizden şifa ile taburcu edildi.’’ “Türkiye sağlık alanında çoğu konuda Avrupa’dan önde”


Doç. Dr. İncekara, Danimarka’dan Türkiye’ye getirilen İnam’ın ameliyatını başarıyla tamamladıklarını ve Türkiye’nin sağlık hizmetleri konusunda ne kadar ileri seviyede olduğunu dünyaya bir kere daha gösterdiklerine vurgu yaparak, “Kendi alanım için konuşacak olursam bu tür kapalı akciğer ameliyatlarını Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde rahatlıkla gerçekleştirebiliyoruz. Bizim hastaneyle beraber ülkemizde her türlü açık, kapalı ve robotik akciğer ameliyatları başarıyla gerçekleştiriliyor. İşin aslına bakacak olursak ülkemizin aslında çoğu ülkeden sağlık hizmetleri konusunda öncü ve ileri olduğunu dünya kabul


etti. Hekimler olarak biz bu durumla gurur duyuyoruz. Hastam ve meslektaşım Aysun Aydemir İnam’ın 2 yıl sonraki ziyareti ve özellikle bu ziyareti teşekkür için yapmış olması beni çok mutlu etti’’ diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER