Dünya

TÜRKPA Hukuk İşleri ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu Bakü'de Toplandı

TÜRKPA Hukuk İşleri ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu, Bakü Azerbaycan Milli Meclisi'nde toplandı. Komisyon üyeleri, Azerbaycan'ın Avrupa'daki haksız suçlamaları ele aldı ve işbirliklerinin önemini vurguladı.

TÜRKPA Hukuk İşleri ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu Bakü'de Toplandı
04-03-2024 13:29

Bakü Azerbaycan Milli Meclisi'nde TÜRKPA Hukuk İşleri ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten başkanlığındaki toplantıya, TÜRKPA Genel Sekreter Mehmet Süreyya Er ile komisyon üyesi milletvekilleri katıldı.

Mesten, toplantıda Azerbaycan'ın Avrupa'daki haksız suçlamaları ele alarak, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin tutumunu eleştirdi. Azerbaycan'ın yanında olduklarını ve birlikte haklı davalarından zaferle çıkacaklarına inandıklarını vurguladı.

Mesten ayrıca, TÜRKPA kapsamındaki işbirliklerin önemine değinerek, model kanun hazırlık çalışmaları ve bilimsel teknolojik gelişmeler konusunda destek vermenin gerekliliğini belirtti. Komisyon üyesi Filiz Kılıç da, parlamentoların inovasyona dayalı yasama sürecini destekleyen yeni teknolojilere odaklanması gerektiğini söyledi.

TÜRKPA Genel Sekreter Er ise üye ülkelerin bilim ve teknoloji gelişimine verdikleri önemi vurgulayarak, parlamentoların bu alandaki rolünün büyük olduğunu belirtti. Toplantıda ayrıca Azerbaycan Türkiye Dostluk Grubu Başkanı ve diğer ülke milletvekilleri de konuşmalar yaptı.

AK Parti Bursa Milletvekili Mesten başkanlığındaki TÜRKPA heyeti, Azerbaycan'da şehitlikleri ziyaret ederek, ülkenin önemli simgelerine saygılarını sundu. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER