Eğitim

Toroslar Belediyesinin eğitim yardımı hesaplara yattı

Toroslar belediyesinin eğitim yardımı üniversite öğrencilerinin hesaplarına yattı. Başkan abdurrahman yıldız, bir önceki dönemde alınan meclis kararıyla belediyenin üniversite öğrencilerine ödemesi gereken eğitim yardımının yapılmadığını tespit ettiklerini belirterek, ilk icraatlarından birinin eğitim yardımını öğrencilerin hesaplarına yatırmak olduğunu söyledi.

Toroslar Belediyesinin eğitim yardımı hesaplara yattı
17-05-2024 11:43

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesinin eğitim yardımı üniversite öğrencilerinin hesaplarına yattı.


Başkan Abdurrahman Yıldız, bir önceki dönemde alınan meclis kararıyla belediyenin üniversite öğrencilerine ödemesi gereken eğitim yardımının yapılmadığını tespit ettiklerini belirterek, ilk icraatlarından birinin eğitim yardımını öğrencilerin hesaplarına yatırmak olduğunu söyledi.


2023-2024 eğitim-öğretim yılının sonuna gelinmesine rağmen ihtiyaç sahibi öğrencilerin zor durumda bırakılmasının kabul edilecek bir konu olmadığını dile getiren Yıldız, üniversitede öğrenim gören lisans öğrencileri için 5 bin 500 TL, önlisans öğrencileri için de 2 bin 750 TL desteğin hesaplara aktarıldığını kaydetti.


Her yıl belediyelerin ilçelerindeki üniversiteyi kazanan öğrenciler için belli bir burs verdiklerini vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu: "Geçen yıl Toroslar Belediyesince de üniversiteyi kazanan ve burs başvurusu şartlarını sağlayan öğrencilere öğrenim harcı ve kırtasiye harçlığı verilmek üzere bir meclis kararı alınmış. Bu gençlerimiz, geçen yıl eylül ayında okullarına kayıtlarını yaptırdılar. Aradan bu kadar zaman geçmiş. Bir ay sonra okulları kapanıyor. Bu gençlere verdikleri sözü bile yerine getirememişler. Göreve gelir gelmez ’bu çocuklara söz verilmiş, bu çocukların hakkı önemli. Belediyenin böyle bir mecburiyeti yok ama meclis kararı alınmış. O zaman aldığımız kararları yerine getirmemiz lazım’ diyerek, bu çocuklarımıza burslarını gönderdik. Onlardan da çok güzel mesajlar geldi. Hepsini bir kez daha kutluyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER