Ekonomi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin Ekonomik Büyümesini Anlattı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin ekonomik büyümesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin Ekonomik Büyümesini Anlattı
23-03-2024 21:24

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin ekonomik büyümesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, 2002 yılında milli gelirin 230 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, geçen yıl bu rakamın 1 trilyon 118 milyar doları aştığını belirtti.

Bu durumun milli gelirin yaklaşık dört buçuk katı arttığının delili olduğunu vurgulayan Bolat, Türkiye'ye ekonomik olarak dört buçuk Türkiye daha eklenmiş gibi olduğunu ifade etti. Ayrıca, Bolat, Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini ve halkın refah düzeyinin arttığını söyledi. 2002 yılında milli gelirin 3 bin 608 dolar olduğunu hatırlatan Bolat, geçen yıl bu rakamın 13 bin 110 dolar olarak dört katına çıktığını belirtti.

Aynı zamanda, Türkiye'de son 20 yılda ortalama yıllık 1 milyon ile 1 milyon 400 bin arasında daire satıldığını ve bu dairelerin çoğunlukla Türk vatandaşları tarafından alındığını dile getirdi.

Bolat, Trakya'nın Türkiye'nin Avrupa'ya ve dünyaya açılan kapısı olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin ihracatının yüzde 45'inin Trakya bölgesinden gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin lojistik sektöründen 40 milyar dolar döviz kazandığını ve ihracatının yüzde 94'ünü sanayi ürünlerinin oluşturduğunu aktardı.

Bolat, Türkiye'nin ekonomik büyümesini siyasi istikrar ve güçlü ekonomi yönetimi sayesinde elde ettiğini ve ülkenin enerji faturasının azaltılması için çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi. Türkiye'nin önemli krizleri başarıyla atlattığını ve problemlerin üstesinden geleceklerine inandığını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER