Gündem

Tarihte bugün yaşanan olaylar neler?

17 Ocak ne günü? Tarihte bugün yaşanan olaylar neler? 17 Ocak doğan ve ölen ünlüler kimler?

Tarihte bugün yaşanan olaylar neler?
17-01-2023 07:49
17-01-2023 07:53

1875: Karaköy- Beyoğlu arasındaki Tünel hizmete girdi. Tünel dünyanın en eski ikinci ve en küçük metrosuydu. (Karaköy- Beyoğlu Tüneli hizmete girdi)

1944: Monte Cassino Savaşı başladı. Bu savaş II. Dünya Savaşı'nın en uzun ve kanlı çarpışmalarından biridir. (Monte Cassino Savaşı başladı)

1946- BM Güvenlik Konseyi ilk toplantısını yaptı.

1966: Bir Amerikan B-52 bombardıman uçağı, İspanya üzerinde bir yakıt ikmal uçağı ile çarpıştı ve dört hidrojen bombasını düşürdü. Olayda çevrede radyasyon kirliliği oluştu. (Hidrojen bombası taşıyan uçak kaza yaptı)

1995- Japonya'nın Osaka-Kobe bölgesinde 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi: 6 binden fazla kişi hayatını kaybetti. (Japonya’da 7,2 büyüklüğünde deprem)

1991: 1. Körfez Savaşı başladı. İncirlik Hava Üssü'nden kalkan ABD uçakları, Irak'taki hedefleri bombaladı. Irak, misilleme olarak işgal altındaki Filistin topraklarına 8 adet Scud füzesi yolladı. (1. Körfez Savaşı başladı.)

2000: Hizbullah Cemaati Rehberi’nin bulunduğu İstanbul Beykoz’daki eve baskın yapıldı. 28 Şubat sürecinde Müslümanlara yapılan baskıların devamı olarak Cemaati rehberi Hüseyin Velioğlu katledildi. (Hizbullah Cemaati Rehberi katledildi)

2003: Irak lideri Saddam Hüseyin Körfez Savaşı'nın 12'nci yıldönümü nedeniyle halka seslendi ve savaşa hazırlık çağrısı yaptı. ABD'ye meydan okuyan Saddam, Amerikan askerlerinin "Moğol istilacılar gibi Bağdat kapılarında öleceklerini" söyledi. (Saddam Hüseyin ABD’ye meydan okudu)

2005: Hamas’ın ve diğer İslami grupların şanlı direnişleri neticesinde Kasap Ariel Şaron’un başbakanlığını yaptığı Siyonist rejim Gazze’yi boşaltma kararı almak zorunda kaldı. Bu karar Siyonistleri çılgına çevirdi. (Siyonist rejim Gazze’yi boşaltma kararı aldı)

2005: Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI’ın 2001 yılının Haziran ayından Eylül ayına kadar milyonlarca uçak yolcusunu fişlediği ortaya çıktı. (FBI milyonlarca uçak yolcusunu fişledi)

2009: Furkan Savaşında Hamas Mücahidleri tarafından yenilgiye uğratılan Siyonist rejimin Başbakanı terörist Ehud Olmert, Gazze'de ateşkes ilan ettiğini açıkladı. (Gazze'de ateşkes ilan edildi)

2017- 6-8 Diyarbakır cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturması kapsamında tutuklanan Selahattin Demirtaş hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede 6-8 Ekim 2014'teki olaylarının meydana gelmesinde HDP merkez yürütme Kurulu’ndan yapılan açıklamanın etkili olduğu belirtildi. (Selahattin Demirtaş hakkında iddianame hazırlandı)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER