Eğitim

Süne sürveyi çalışmaları tamamlandı

Eskişehir il tarım ve orman müdürlüğü’nce 2024 yılı süne mücadelesi çalışmaları çerçevesinde yapılan çalışmaların ikinci aşaması olan kışlamış ergin sürveyleri tamamlandı.

Süne sürveyi çalışmaları tamamlandı
23-05-2024 13:59

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 2024 yılı süne mücadelesi çalışmaları çerçevesinde yapılan çalışmaların ikinci aşaması olan kışlamış ergin sürveyleri tamamlandı.


Eskişehir İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde, 11 ilçede görevli 19 teknik ekip ve 1 merkez kontrol ekibi olmak üzere toplam 72 teknik personelin katılımıyla, 258 mahallede 1 milyon 927 bin 811 dekar alanda kışlamış ergin sürveyi gerçekleştirildi. Çalışmalar sırasında hububat tarlalarında tespit edilen hastalık ve zararlılar hakkında 602 çiftçiye eğitim verilerek, gerekli görülen alanlarda ilaçlama yapmaları sağlandı.


Eskişehir İl Tarım Müdürlüğü teknik ekibi, arazideki kontrollerine devam ederek, ani süne popülasyonu artışı durumunda gerekli tedbirleri alarak ve çiftçilerle iletişime geçerek mücadele çalışmalarını sürdürmeye devam edileceği bilgisini paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER