Teknoloji

Seydikemer’de TradeMaster Finans laboratuvarı açıldı

Muğla sıtkı koçman üniversitesi seydikemer uygulamalı bilimler yüksekokulunda trademaster finans laboratuvarı açıldı.

Seydikemer’de TradeMaster Finans laboratuvarı açıldı
15-05-2024 16:46

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde Seydikemer ilçesinde kurulan TradeMaster Finans Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu finans dünyasının geleceğine yön verecek önemli bir adım attı.


Finans alanında fark oluşturmayı hedefleyen laboratuvar, özellikle algoritmik finans alanında yapılacak çalışmalarla Türkiye’de öncü bir rol üstlenecek. Laboratuvarın kurulmasında önemli destekler sağlayan İş Yatırım, 20 laptop ve yatırım platformu desteğiyle öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökmelerine imkan tanırken, idealdata ve TradingView ise algoritmik finans alanında yazılımsal destek sağlayarak laboratuvarın teknik altyapısını güçlendirdi.


MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, açılış konuşmasında, "TradeMaster Finans Laboratuvarı, üniversitemizin finans alanındaki bilgi birikimini ve araştırma potansiyelini daha da ileriye taşıyacak. Aynı zamanda öğrencilerimizin istihdamına yönelik önemli bir adım olacak. Bu laboratuvar sayesinde öğrencilerimiz, daha öğrencilik yıllarındayken sektörün önde gelen kurumlarıyla etkileşimde bulunma ve kariyerlerine sağlam bir başlangıç yapma fırsatı yakalayacaklar" dedi.


Rektör Kaçar, İş Yatırım’a sağladıkları destek için teşekkürlerini ileterek, "İş Yatırım’ın bu değerli katkısı, öğrencilerimize sunduğumuz eğitim kalitesini artırmamıza ve onların gelecekteki kariyerlerine daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olacak" şeklinde konuştu.


Laboratuvar, sektörle yapılan iş birlikleri sayesinde öğrencilere staj ve iş imkanları sağlayarak onların daha öğrencilik yıllarında istihdama katılmalarına imkan tanıyacak. Bu sayede, öğrenciler teorik bilgilerini gerçek dünya problemlerine uygulayarak deneyim kazanacak ve mezuniyet sonrası iş hayatına daha donanımlı bir şekilde adım atacaklar.


Laboratuvarın açılışıyla birlikte, Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu finans alanında bölgesel ve ulusal düzeyde önemli bir merkez haline gelmeyi hedefliyor. Algoritmik finans alanında yapılacak çalışmaların yanı sıra, finansal okuryazarlığı artırmaya yönelik eğitimler ve seminerlerle de topluma katkı sağlaması beklenen laboratuvarın, gelecekte daha büyük projelere imza atması bekleniyor.


Açılışa MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ve senato üyeleri, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Eyüp Akçetin, Seydikemer İlçe Tarım Müdürü Deniz Aydın Banka Müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER