Kültür

Selçuk’ta “Kat’ı” sanatına ilgi artıyor

Prof. Dr. ?smail aka kütüphanesi ve sosyal etkinlik merkezi’nde kursiyerlerin katılımıyla düzenlenen birbirinden eğitici kurslar yoğun ilgi görüyor. Eğitmenlerin özveri ile yürüttüğü kurslar, selçuklu vatandaşlara kültürel kazanım ve sosyalleşme imkânı sağlıyor.

Selçuk’ta “Kat’ı” sanatına ilgi artıyor
14-05-2024 14:01

Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde kursiyerlerin katılımıyla düzenlenen birbirinden eğitici kurslar yoğun ilgi görüyor. Eğitmenlerin özveri ile yürüttüğü kurslar, Selçuklu vatandaşlara kültürel kazanım ve sosyalleşme imkânı sağlıyor.


Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde düzenlenen kurslardan “Kat’ı” sanatı kursu kadınların yoğun katılımıyla devam ediyor. Kurslara katılarak üretmenin keyfini yaşadıklarını belirten kursiyerlere göre Kat’ı sanatı kursu terapi özelliği de taşıyor. “Yaptığımız etkinlikler her sene gelişerek değişiyor”


Kat’ı sanatını kursiyerlere sevdiren eğitmen Serdar Atalay, “Yaptığımız etkinlikler her sene gelişerek değişiyor. Sadece kâğıt kullanılarak yapılan bir sanat. Kağıdın değişik şekillerde dövülmesi, çizilmesi, şekil verilmesiyle gerçekçi bir şekilde üç boyuta getirerek ortaya çıkarıyoruz ve ilgi çekici bir form kazandırıyoruz. Sanat eseri haline getiriyoruz” dedi. İki grup halinde toplam 55 kursiyerin katıldığı Kat’ı sanatını Selçuk Belediyesi desteğiyle bugüne kadar 7 kez düzenlediklerini belirten Atalay, “Haftada iki gün çalışıyoruz. 8 Eylül Selçuk’un Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü’nde düzenlenen Efes Festivalinde açık hava sergilerimizi açtık, yapılan sanat eserlerini sergiledik. Amacımız İzmir’in başka noktalarında da sergilerimizi açmak” diye konuştu. "Kat’ı sanatı adeta bir terapi”


Kat’ı sanatıyla ilgilenen kursiyer Sevim Bölükoğlu, bu sanatı icra etmenin rahatlatıcı bir terapi görevi gördüğüne dikkat çekerek sosyal çevre kazandıklarını aktardı. Kat’ı sanatına yeni gönül veren kursiyer Hatice Mercan, eğitmenleri Gürsu Atalay ve Serdar Atalay’dan aldıkları eğitimden çok memnun olduklarını, kurs alırken yaşadıkları heyecan ve resimler ortaya çıktıkça yaşadıkları memnuniyeti anlattı.


Kursiyer Derya Sevinç ise “Ben 2018 yılından beri çok severek eğitim alıyorum. Kat’ı sanatı terapi gibi. Grubumuzdaki arkadaşlarımız ile çok iyi anlaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER