Ekonomi

Selahattin Kaplan’dan Tasarruf tedbirlerine ek öneriler.

TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in belirlediği kamuda tasarruf tedbirlerine ek olarak uygulanması için tavsiyelerde bulundu.

Selahattin Kaplan’dan Tasarruf tedbirlerine ek öneriler.
13-05-2024 18:47
13-05-2024 19:08

Kaplan, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Mallye Bakanı Mehmet Şimşek’in kendisini çok iyi tanıdığını belirterek, bazı tavsiyelerde bulundu.

“Affınıza sığınarak bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum" diyerek sözlerine devem eden Kaplan, şöyle devam etti; “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Sayın Maliye ve Hazine Bakanımız Her İkinizde beni tanırsınız. Sanırım samimiyetimden şüpheniz yoktur. Sizlere Benim Şahsi Fikrim Olarak Bazı Affınıza Sığınarak Tasfiyelerde Bulunacağım. Bugün Açıkladığınız Tasarruf Tedbirleri İyi ama Bizim Bu Sıkıntıdan Çıkmamız için Yetersiz Buluyorum. Benim Önerilerim; 1- Bu Düşük Kur Yüksek Faiz İhracatçı ve Sanayiciyi Zor Duruma Sokuyor. Buna Acil Çözüm Bekliyoruz.

2- Merkez Bankasının Verdiği Reskont Kredisini İhracat Şartı ve Bankaya Faize Para Yatırmamış olması Şartına Bağlansın Grup Firmalarıda Dahil Edilsin.

3- İŞKUR Aracılığı İle Resmî Kurumlar Ve Belediyelere Tahsis edilen işçilerin Tamamına Yakın Fuzuli ve israftır. İşe Gitmeden Bankamatik İşçiliği Yapılıyor.

4- Yine İşsizlik Ödeneğinin Süresi Fazla. Bunun Kısaltması Gerek Süistimal Ediliyor.

5- Yine Elektriklermizin Büyük Bölümünü İthal Ederken Bizim Güneş, su ve Rüzgarımıza Neden Kısıtlı İzin Veriliyor. Yurt içi Yurtdışından Uzak Olmasa Gerek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER