Gündem

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden Fıstık Üreticilerine İlaçlama Çağrısı

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, fıstık üretiminde verim artışı hedefleyerek zararlı haşerelere karşı ilaçlama çağrısı yaptı.

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden Fıstık Üreticilerine İlaçlama Çağrısı
17-04-2024 12:33

Şanlıurfa, Türkiye'nin önemli fıstık üretim merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kaliteli fıstık üretiminin yaygınlaştırılması için zararlı haşerelere karşı ilaçlama çağrısı yaptı. Yaklaşık 1 buçuk milyon dekar alanda en fazla üretim alanına sahip Şanlıurfa'da 45 milyon fıstık ağacı bulunuyor. Geçtiğimiz yıl 107 bin ton fıstık üretimi gerçekleştirilen kentte, bu yıl verimi artırmak hedefleniyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte tomurcuklanan fıstık ağaçlarında verim düşüklüğüne neden olan gözkurdu zararlısına karşı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, üreticilere ilaçlama çağrısı yaparak destek veriyor.

Türkiye'nin fıstık ihtiyacının büyük bir bölümünün karşılandığı Şanlıurfa'da fıstık üretiminde kalite ve verim artışı önemli bir hedef olarak belirlenmiş durumda.

Şanlıurfa Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, fıstık üreticilerine yapılan ilaçlama çağrısının önemine vurgu yaparak, doğru ilaçlama teknikleriyle fıstık ağaçlarında verimin artırılmasını hedeflediklerini belirtti. Üreticilere çağrıda bulunan Aksoy, ilaçlama konusunda tarım bakanlığının önerdiği ilaçların kullanılmasının önemine değindi. Fıstık üreticileri de ilaçlamanın fıstık verimini artırmak adına önemli bir adım olduğunu belirtiyor.

Fıstık üreticisi Ahmet Yıldırım, ilaçlamanın fıstık mahsulüne katkı sağladığını ve gelecek senelerin mahsulünü koruduğunu vurgulayarak, bu yılın iyi bir fıstık yılı olmasını umut ettiğini ifade etti.

Ziraat mühendisi Mehmet Tekçe ise gözkurdu zararlısının fıstıkta ciddi bir tehdit oluşturduğunu ve ilaçlamanın bu zararlıya karşı etkili bir yöntem olduğunu belirtti.

İlaçlamanın bitkinin canlılığını koruduğunu ve verim artışına yardımcı olduğunu dile getiren Tekçe, üreticilerin mühendislerle işbirliği içinde hareket etmelerinin önemine değindi. Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, fıstık üreticilerine yönelik ilaçlama konusunda bilgilendirme ve destek vermeye devam ediyor. Hem bu yılın mahsulünü korumak hem de gelecek senelerin verimini artırmak adına üreticilerle işbirliği içinde çalışmalarını sürdürüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER