Yaşam

Sanayi Mahallesi’nde Yeşil Kuşak Projesi tamamlandı

Diyarbakır büyükşehir belediyesi, merkez kayapınar ilçesi sanayi mahallesi’nde 17 bin metrekare alan üzerine inşa ettiği yeşil kuşak projesini tamamladı.

Sanayi Mahallesi’nde Yeşil Kuşak Projesi tamamlandı
13-05-2024 12:32

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez Kayapınar ilçesi Sanayi Mahallesi’nde 17 bin metrekare alan üzerine inşa ettiği yeşil kuşak projesini tamamladı.


Daha estetik ve yeşil bir kent için çalışmalarını sürdüren Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Kayapınar ilçe sınırlarında yer alan Sanayi Mahallesi Yeşil Kuşak Projesini tamamlayarak vatandaşların kullanımına açtı.


Sanayi Mahallesinde ikamet eden kadın, çocuk, yaşlı ve gençlerin yararlanacağı yeni yeşil alanda ekipler, ilk etapta altyapı işlemleri kapsamında bitkilerin sağlıklı şekilde yetişmesi için sondaj, su depoları ve zemin çalışmalarını tamamladı.


Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, altyapı işlemlerinin ardından üstyapı çalışmalarına da başladı. Üstyapı işlemleri kapsamında ekipler, yeni yeşil hatta farklı türlerde 278 ağaç, bin 500 adet çalı ve mevsimine göre çiçeği toprakla buluşturdu. 13 bin metrekarelik bölümün yeşil, bitki dikimine uygun şekilde değerlendirildiği parkta, yurttaşların dinlenmesine imkan sağlamak için 13 çatılı piknik masası, 25 oturma grubu, çocuk oyun alanları ve gençler için basketbol sahası inşa edildi.


Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, yapımını tamamladığı Sanayi Mahallesi Yeşil Kuşak’ta semtin sosyo-ekonomik yapısını da göz önünde bulundurarak 17 bin metrekarelik alanda tandır evleri oluşturdu.


4 farklı noktada 9 metrekare olmak üzere toplam 36 metrekare üzerine yapılan tandır evleri sayesinde Sanayi Mahallesi’nde ikamet eden yurttaşlar, günlük ekmek ihtiyaçlarını daha steril bir ortamda karşılamaya başladı.


Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, kentin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak farklı noktalarda yeşil alanlar oluşturmak için çalışmalarına devam edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER