Gündem

Şahinbey Belediyesi Turizme Büyük Destek Veriyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, turizm sektörünün önemine vurgu yaparak ilin turizm potansiyelini artırmak için yapılan çalışmalara destek verdiklerini belirtti.

Şahinbey Belediyesi Turizme Büyük Destek Veriyor
17-04-2024 17:24

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, turizm sektörünün ekonomiye olan katkısına dikkat çekerek, ülkenin tanıtımında turizmin önemli bir rol oynadığını belirtti.

Turizmin insanların sosyal ve kültürel hayatını etkilediğine değinen Başkan Tahmazoğlu, ilin kültürel ve turistik değerlerinin tanıtılmasının herkesin sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Belediyenin turizm bilincini geliştirmek ve halkın turizm faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla kültürel mirasa sahip çıktığını belirten Başkan, tarihi antep evlerini koruyarak turizme kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Şahinbey ilçe sınırları içerisinde bulunan tarihi alanları restore ederek şehrin turizmine katkıda bulunduklarını söyleyen Başkan Tahmazoğlu, sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmaları ile Gaziantep'in tarihini günümüze taşıdıklarını belirtti.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Şıh Meydanı, Mecidiye Han, Pişirici Kasteli Gümrük Hanı, Bostancı Mektebi ve Savaş Müzesi gibi tarihi alanları restore ederek şehrin turizmine katkıda bulunduklarını ifade etti.

Ayrıca 12 bin 121 km'lik sokak sağlıklaştırma çalışması yaparak Gaziantep'in tarihini günümüze taşıdıklarını belirten Tahmazoğlu, turizmin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yaparak, belediye olarak bu alandaki çalışmalara destek verdiklerini söyledi. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER