Eğitim

Safranbolu’da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi

Karabük’ün safranbolu ilçesinde etkinlik, deney, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yer aldığı tübitak 4006 bilim fuarı düzenlendi.

Safranbolu’da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi
25-05-2024 15:57

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde etkinlik, deney, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.


Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuar’ının açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, kurum müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Programın açılışında konuşan Akbaş, Karabük genelinde TÜBİTAK 4006 Bilim şenliklerinin il ve ilçelerde tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.


Akbaş, TÜBİTAK bilim fuarlarında gerçekleştirilen etkinliklerin, deneylerin, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle öğrencilerin kendilerini keşfetme noktasında önemli adımlar attığını vurguladı.


30 Mayıs tarihinde "Karabük Bilim Şenliği" 10-11-12 Ekim 2024 tarihlerinde ise TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliklerinin gerçekleştirileceğini hatırlatan Akbaş, okulda yapılan TÜBİTAK projelerinin bilim şenliklerinde de sergilenmesini istedi.


Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz SafranTech takımının TEKNOFEST’te aldıkları başarılardan ötürü tebrik eden AKBAŞ, SafranTech Elektrikli Araç ve FRC Robotu ile Türkiye finallerine kalarak ili en iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek bundan sonraki yarışmalarda başarılar diledi.


Konuşmanın ardından açılış kurdelesi kesilerek fuardaki stantlar tek tek gezildi.


Katılımcıların büyük beğenisini kazanan fuarda fen ve teknoloji deneyleri, atölye çalışmaları gibi birçok etkinlik gerçekleştirildi.


TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER