Dünya

S&P Global, ABD ve Gelişmekte Olan Piyasalar İçin Ekonomik Görünüm Raporlarını Yayımladı

ABD ve gelişmekte olan piyasalar için S&P Global tarafından yayımlanan ikinci çeyrek ekonomik görünüm raporları incelendi

S&P Global, ABD ve Gelişmekte Olan Piyasalar İçin Ekonomik Görünüm Raporlarını Yayımladı
27-03-2024 00:29

ABD ve gelişmekte olan piyasalar için S&P Global tarafından yayımlanan ikinci çeyrek ekonomik görünüm raporları incelendi. Rapora göre, ABD ekonomisinde iş gücü piyasasının sağlam kalması bekleniyor ve 2024'te yüzde 2,5 büyüme öngörülüyor. Ancak gelecek birkaç yılda ekonominin potansiyelinin altında büyümeye devam etmesi bekleniyor. Enflasyonun hedefin üzerinde seyretmesi durumunda faiz indirimlerinin sınırlı olabileceği belirtiliyor. ABD için büyüme beklentisi artarken, Türkiye'nin 2024 büyüme tahmini de yükseltildi.

Gelişmekte olan ülkeler için ise küresel büyüme ve finansal koşulların iyileştiği ancak yüksek faiz oranlarının etkileriyle mücadele edilmesi gerektiği ifade ediliyor. 2024 için gelişmekte olan ülkelerin toplam ekonomik büyüme tahmini yükseltilirken, Türkiye'nin tahmini de revize edildi. Çin ve Hindistan için ise büyüme tahminleri sabit tutulurken, diğer ülkelerde çeşitli revizyonlar yapıldığı belirtiliyor. Türkiye'nin ekonomik büyüme beklentisi 2026 için ise bir miktar düşürüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER