Kültür

Rize’nin yeni lezzeti ’Cevizli balkabaklı fırın helvası’ oldu

Rize’de ‘türk mutfağı haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda daha önce ‘pelise’ ile gündeme gelen lisenin ‘cevizli balkabaklı fırın helvası’ ilgi odağı oldu.

Rize’nin yeni lezzeti ’Cevizli balkabaklı fırın helvası’ oldu
22-05-2024 18:18

Rize’de ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda daha önce ‘Pelise’ ile gündeme gelen lisenin ‘Cevizli balkabaklı fırın helvası’ ilgi odağı oldu.


Rize’de Türk Mutfağı Haftası sebebiyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Rize Merkez sahil dolgu alanında bulunan Çay Çarşısı’nda düzenlenen programa Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte Rize Valisi Baydaş ile Belediye Başkanı Metin karşılıklı geçerek yayık vurdu. Düzenlenen etkinlikte daha önce likapa şırasından yaptıkları ‘Pelise’ ile gündeme gelen Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu kez yaptıkları ‘Cevizli Baklavalı Fırın Helvası’ ile damga vurdu.


Etkinliğin vatandaşların dikkatini çektiğini ve etkinlikte yer alan yemeklerin çok beğenildiğini ifade eden Vildan Oral, "Amacımız coğrafi işaretli ürünlerimizle birlikte kültürümüzü tanıtmak, lezzetli ürünleri değişik şekillerde sunmak. Yöremizin yemeklerini sunuyoruz. Vatandaşımızın ilgisi de çok güzel. Hamsili perde pilavımızı ve baklavamızı çok beğendiler. Perde pilavının hamsi ile birleşmesi ilgi çekti" dedi.


Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören Nilda Dilay Dalkılıç isimli öğrenci Cevizli Baklavalı Fırın Helvası’nı tadanların çok beğendiğini dile getirerek, “İçerisinde Bal kabağı, tahin helvası ve süt var. İlk önce bal kabağını haşlayarak rondodan geçirdik. Sütünü ekledik, helvasını ekledik, limonunu ekledik. Bence bu lezzet tutar. Yöresel bir lezzet oldu. Tadanlar çok beğendiler. Bence bu lezzeti herkes tatmalı” şeklinde konuştu.


Yiyecek içecek hizmetleri öğretmeni Selçuk Gün, Rize’ye yeni lezzetler kazandırmayı amaçladıklarının altını çizerek, “Okulumuzda çoğunlukta Rize’ye yeni lezzetler kazandırma peşindeyiz. Geçtiğimiz yıllarda likapadan hazırlanan bir tatlı olan Pelise’yi sunmuştuk. Bu yılda farklı bir şey denedik ve cevizli baklavalı fırın helvası yaptık. Balkabağı yöresel bir ürünümüzdür. Bunu tahin helvasıyla birleştirerek bir ürün kazandırmaya çalıştık. İnsanlarımızın damak zevkine hitap edecek bir ürün olduğunu düşünüyoruz. Yiyenler çok beğeniyorlar” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER