Kültür

Renklerin dile geldiği çini sergisi açıldı

Espiye halk eğitim merkezi tarafından aile destek merkezi’nde açılan çini kursunda renklerin dile geldi.

Renklerin dile geldiği çini sergisi açıldı
16-05-2024 10:51

Giresun’un Espiye ilçesinde Aile Destek Merkezinde Türk el sanatlarından olan çini kursunun yıl sonu sergisi açıldı. Usta Öğretici Şengül Karaman tarafından renklerin dile geldiği kursta aylardır el emeği göz nuru harcanarak yapılan 100’e yakın çini süslemeler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.


Aile Destek Merkezi salonunda açılan çini sergisine Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Erol Karadere, ilçe protokol üyeleri ve kursiyerler katıldı.


Çini kursuyla ilgili bilgi veren Şengül Karaman, “Çini, yapımı sabır isteyen meşakkatli bir iştir. Ham seramik halinde ele alınan ürünler tahrir, sırlama, boyama ve fırınlama aşamalarından geçmektedir. Bu aşamaların her biri ayrı dikkat ve el becerisi gerektirir. İlçemizde seramik fırını olmadığından ürünlerimizin başka yerlere gitmesi gerekiyor. Kursiyerlerin ürünlerini toplayıp Bulancak ya da Trabzon’da bulduğum fırınlara kendi imkanlarımla götürmek zorunda kalıyorum. Bu kısım zor olsa da fırından çıkacak ürünleri kursiyerlerimle birlikte heyecanla bekliyoruz. Çini sanatına ilgi duyan sanatseverler, ilçemizin Halk Eğitim Merkezine başvuru yapabilir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER