Yaşam

Pursaklar’da atık ilaçlar bertaraf ediliyor

Pursaklar belediyesi, atık ilaçların toplanması için eczanelere yerleştirdiği atık ilaç toplama kutuları ile çevre ve insan sağlığına zarar veren ilaçları imha ediyor.

Pursaklar’da atık ilaçlar bertaraf ediliyor
20-05-2024 13:12

Ankara Pursaklar Belediyesi, atık ilaçların toplanması için eczanelere yerleştirdiği atık ilaç toplama kutuları ile çevre ve insan sağlığına zarar veren ilaçları imha ediyor.


Pursaklar Belediyesi, temiz çevre ve sağlıklı toplum için vatandaşların evlerinde kullanılmayan ve son kullanma tarihi geçmiş ilaçları atık ilaçları toplayarak bertaraf ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, gelişigüzel atıldığında çevre ve insan sağlığına büyük ölçüde zarar veren atık ilaçları iki haftada bir eczanelerinden toplayıp belediyeye ait geçici depolama alanında bekleterek, imha işlemini gerçekleştiriyor. “İlaçların vatandaşlarımız tarafından çöpe atılmadan atık ilaç kutularında bırakmalarını bekliyoruz”


Atık ilaçların çevreye zarar vermeden imhasını gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Süresi dolan, kullanılmayan ya da tarihi geçmiş tüm ilaçların vatandaşlarımız tarafından çöpe atılmadan eczanelerimizdeki atık ilaç kutularında bırakmalarını bekliyoruz. Hemşehrilerimizin eczanelere yerleştirdiğimiz Atık İlaç Toplama Kutularına atık ilaçlarını bırakarak hem doğayı hem de insan sağlığını korunmasına yardımcı olmalarını rica ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER