Gündem

Prof. Dr. Naci Görür'den Marmara Depremi ve Siyaset Üzerine Önemli Açıklamalar

Prof. Dr. Naci Görür'ün Marmara Depremi ve İstanbul'daki belediye seçimleri hakkında yaptığı dikkat çeken açıklamaları burada bulabilirsiniz.

Prof. Dr. Naci Görür'den Marmara Depremi ve Siyaset Üzerine Önemli Açıklamalar
14-03-2024 14:43

Prof. Dr. Naci Görür, TGRT Haber'de yaptığı açıklamalarda, İstanbul'da beklenen büyük Marmara depremi ve belediye seçimleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Görür, 1 Nisan'da seçilecek İstanbul belediye başkanının depreme hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayarak, Marmara Denizi ve Kuzey Anadolu Fayı'nın riskine dikkat çekti. Deprem konusunda siyasilerin yapı stokundan ziyade deprem hazırlığına odaklanması gerektiğini belirtti. Görür ayrıca, belediye başkan adaylarının depremi ciddiye aldığını ve bu durumdan memnuniyet duyduğunu ifade etti. İstanbul'da ve diğer şehirlerde deprem riskine karşı sağlam kentlerin kurulması gerektiğini söyledi.

Ayrıca, İBB ve merkezi hükümet arasında uyumlu bir çalışmanın olmadığını ve siyasetin deprem konusunda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirtti. Görür, deprem konusunda siyasi bağımsızlığın tartışılacağını ve halkın depreme hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

İstanbul'da ve çevresindeki ilçelerde deprem riskinin daha yüksek olduğunu belirterek, özellikle kıyı bölgelerindeki yapılaşmanın gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Son olarak, Görür, deprem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda halkı bilinçlendirmenin önemine değindi ve siyasilerin bu konuda daha fazla adım atması gerektiğini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER