Gündem

Prof. Dr. Abdussamet Arslan'dan Deprem Uyarısı: Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda Hareketlenme

Prof. Dr. Abdussamet Arslan'ın açıklamalarına göre, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda büyük bir deprem riski bulunuyor.

Prof. Dr. Abdussamet Arslan'dan Deprem Uyarısı: Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda Hareketlenme
19-04-2024 12:04

Prof. Dr. Abdussamet Arslan, Tokat'ta meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5. 6 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arslan, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın sürekli hareket halinde olduğunu belirterek, son zamanlarda bu fay hatlarında ciddi bir hareketlenme olduğunu vurguladı.

Arslan, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Doğu Anadolu Fay Hattı'nın Kuzey Anadolu Fay Hattı'na doğru 9 metre kaydığını ve bu durumun Tokat'ı da etkilediğini söyledi.

Bingöl, Erzincan, Bitlis ve Muş çevresinde stres birikimi yaşandığını belirten Arslan, Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 10 yıl içerisinde büyük bir deprem olma ihtimalinin yüzde 90 olduğunu ifade etti. Arslan, Bingöl civarında beklenen büyük şiddetli depremin henüz gerçekleşmediğini ancak önümüzdeki 10 yıl içerisinde 7. 0 ila 7. 5 büyüklüğünde bir depremin olabileceğini belirtti.

Kuzey Anadolu Fay Hattı boyunca beklenen bu depremin zamanlamasının tahmin edilmesinin zor olduğunu dile getiren Arslan, vatandaşların deprem riskine karşı tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER