Eğitim

Öğrencilere siber güvenlik farkındalığı

Düzce üniversitesi sosyal bilimler meslek yüksekokulu tarafından düzenlenen “siber güvenlik” adlı programa düzce il emniyet müdürlüğü personeli konuşmacı olarak katıldı.

Öğrencilere siber güvenlik farkındalığı
18-05-2024 09:37

Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Siber Güvenlik” adlı programa Düzce İl Emniyet Müdürlüğü personeli konuşmacı olarak katıldı.


Programın moderatörlüğünü gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Fatih Durmuş, siber güvenlik kavramının önemine dikkat çekti. Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte, siber güvenlik kavramının da sürekli evrilmekte ve gelişmekte olduğunu ifade eden Durmuş, bu nedenle siber güvenlik farkındalığının ve önlemlerinin güncel tutulmasının büyük önem taşıdığını belirtti.


Programda, ilk olarak siber suçların tanımına değinildi. Ardından teknoloji bağımlılığı, siber suç, siber zorbalık, siber güvenlik ve yaptırımlar gibi konular somut örneklerle anlatıldı.


Katılımcıların soruları ve görüşleri sonrasında Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Külünk, davetli konuşmacı Düzce İl Emniyet Müdürlüğü personeline teşekkür belgesi takdim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER