Eğitim

Öğrenciler, deneylerini tasarlayarak öğreniyor

öğrenciler, deneylerini tasarlayarak öğreniyor

Öğrenciler, deneylerini tasarlayarak öğreniyor
16-05-2024 17:25

Adıyaman’ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ortaokullar arası "Deneyimi Tasarlıyorum" yarışması düzenlendi.


Kahta Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen yarışmada, her ortaokuldan katılan öğrenci ekiplerine deney malzemeleri verildi. Kura ile belirlenen deneyleri, belirlenen süre içerisinde tasarlamaları, raporlaştırmaları ve uygulamaları istendi. Öğrenciler yapılan bu yarışma ile laboratuvar malzemelerini daha etkin kullanarak teorik olan bilgilerini birbirleri ile iş birliği halinde pratiğe döktüler.


Yarışmaya katılan tüm öğrenci ekipleri, deneyleri tasarlamak ve uygulamak için büyük çaba gösterdiler. Gösterilen bu emek ve özveri, jüriyi de oldukça etkiledi.


Jüri tarafından değerlendirilmelerde Atatürk İmam Hatip Ortaokulu birinci, Şehit Murat Toprak Ortaokulu ikinci, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu üçüncü oldu.


Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, “Öğrencilerimizin laboratuvar malzemelerini etkin bir şekilde kullanarak teorik bilgilerini pratiğe dökmeleri ve takım çalışması içerisinde iş birliği yapmaları bizleri gururlandırmıştır. Düzenlediğimiz her yarışmada olduğu gibi burada da amaç öğrencilerimizin bu deneyimi kazanmaları, bu heyecana ortak olmaları ve eğlenirken öğrenme yaşantıları edinmeleridir” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER