Teknoloji

MSKÜ’de 2’nci Bilim Şenliği gerçekleştirildi

Mskü tıp fakültesi tarafından “özel çalışma modülü 2. Bilim şenliği” 13-14 mayıs tarihlerinde atatürk kültür merkezi’nde gerçekleştirildi.

MSKÜ’de 2’nci Bilim Şenliği gerçekleştirildi
15-05-2024 14:10

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’ndan itibaren eğitim programı içinde yer alan Özel Çalışma Modülü kapsamında 2. Bilim Şenliği düzenlendi.


‘Bilim en iyi servettir’ diyerek programın açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş, öğrencilerin bu yıllarda literatür tarama, hipotez belirleme, etik kurul başvurusu yapma, araştırma yapma, sözlü sunum ve poster hazırlama gibi bilimsel araştırma basamaklarını öğrenme ve deneyimleme fırsatı bulmasını amaçladıklarını söyledi.


Özel çalışma modüllerinin birçok ikincil yararı bulunduğunu belirten Prof. Dr. Karakuş, “Örneğin bir doktor için gerekli olan grup çalışmasında yer alma, öğretim üyesi- öğrenci birlikteliği ve iletişimini sağlama, öğrenen merkezli öğrenme, sorgulayıcı bir bakış açısı kazanma ve kariyer seçimi için hedeflediğiniz alanı yakından tanıma olanağı bunlar arasında sayılabilir. Özel Çalışma Modülümüzün programlanması ve Bilim Şenliğimizin hazırlıklarını kapsayan süreç büyük bir emek istemektedir” diyerek etkinliğin hazırlık sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti.


Daha sonra Prof. Dr. Özgür Tanrıverdi, Dr. Öğr. Üyesi. Hülya Kayılıoğlu, Prof. Dr. Gülhan Akbaba, Doç. Dr. Önder Özcan, Prof. Dr. Haşim Olgun, Prof. Dr. Tuba Edgünlü, Doç. Dr. Nesrin Filiz Başaran ve Dr. Öğretim Üyesi Samet Şahin’in başkanlığında öğrenciler toplam 5 oturumda farklı konularda sunum gerçekleştirdi.


Bilim Şenliği, öğrencilere bilimsel düşünme becerilerini geliştirme ve fikir alışverişi ortamı sunma amacıyla düzenlenirken; etkinlikte sunulan çalışmaların önümüzdeki dönemlerde sağlık alanındaki yeniliklere ışık tutacağına dikkat çekildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER