Gündem

Meteoroloji Tahminleri Ülke Geneli

Ülkemizdeki hava durumu tahminleri ve uyarılar

Meteoroloji Tahminleri Ülke Geneli
05-04-2024 07:54

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Akdeniz’in Toroslar mevkii, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile Sinop çevresinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtiliyor. Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar yurdun batı ve iç kesimlerinde kuzey ve batılı, doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun doğusunda yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli olunması gerekmektedir. Rüzgarın, Doğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden dikkatli olunması önemlidir. Hava durumu tahminlerine göre, Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli parçalı ve az bulutlu geçecek. Ege bölgesinde de parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor. Akdeniz bölgelerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava öngörülüyor. İç Anadolu’da ise parçalı, yer yer çok bulutlu, doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Batı Karadeniz’de parçalı, yer yer çok bulutlu hava tahmin edilirken, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yağışlı hava bekleniyor. Doğu Anadolu’nun batısı ve kuzeydoğusunda ise karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. Güneydoğu Anadolu’da ise parçalı, yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Meteorolojik uyarılara dikkat edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması önemlidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER