Gündem

Marmaris ve Fethiye Körfezlerinde Deniz Dibi Temizliği Başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Marmaris ve Fethiye körfezlerinde deniz dibinde oluşan kirliliği temizlemek için çalışmalara başladı.

Marmaris ve Fethiye Körfezlerinde Deniz Dibi Temizliği Başladı
29-03-2024 15:38

Ankara Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, Marmaris ve Fethiye körfezlerinde önceki yıllarda çıkan orman yangınları ve balçıklı suların denize akmasının ardından deniz dibinde önemli miktarda kirlilik oluştuğunu belirtti. Uraloğlu, Marmaris'te deniz dibinde 15 bin metreküp balçık biriktiğini ve şimdiden üçte birini temizlediklerini söyledi.

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Marmaris İçmeler mevkisinde büyük oranda balçık birikmesine rastlandığı ve temizleme çalışmaları için gemilerin bölgeye gönderildiği açıklandı. Fethiye Körfezi'nde de deniz dibi taramalarının başlayacağını belirten Uraloğlu, hedeflerinin temiz ve korunmuş bir çevre bırakmak olduğunu vurguladı.

Doğaya zarar vermeden ve onunla uyum içinde yaşamayı başarmanın önemine değinen Uraloğlu, doğanın gelecek nesillere bırakılacak en büyük miras olduğunu hatırlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER