Yaşam

Marmaris Belediyesi’nden çöp uyarısı

Marmaris belediyesi’nden çöp uyarısı

Marmaris Belediyesi’nden çöp uyarısı
15-05-2024 13:06

Yat Limanı’nda yer alan restoranlara, bölgede kirliliğin önüne geçmek için yaz sezonu öncesi çöp çıkarma saatleri Marmaris Belediyesi tarafından tebliğ edildi.


Şehir düzenini ve temizliğini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri ortak bir çalışmaya imza attı. Onlarca işletmenin hizmet verdiği Yat Limanı bölgesindeki esnafları gezen ekipler, çöp toplama saatleriyle ilgili işletmecilere bilgi verdi ve konuya ilişkin yazılı tebligatta bulundu. Belirlenen saatler dışında sokağa çöp bırakan esnaflara cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Temizlik İşleri Müdürü Zafer Yılmaz da tek tek esnafı dolaşarak, belirtilen saatler dışında çöp çıkartılmaması konusunda hassas olmalarını istedi.


Yat Limanı’ndaki işletmelere tebliğ edilen yazıda, işletmelerin yayaların çöp atması için yürüyüş yoluna konulan sepetlere çöp atmamaları, sızdırmaz poşetlerde biriktirilen çöplerin araçların geçiş saatinde çıkartılarak çöp araçlarına teslim edilmesi gerektiği yer alırken, saatlere uymayan işletmelere Kabahatler Kanunu, Belediye Ceza Kanunu ve Çevre Kanunu gereğince işlem yapılacağı da belirtildi. Toplam 55 işletme yetkilisiyle birebir görüşen ekipler çalışmanın Uzunyalı Bölgesi, Kapalı Çarşı ve teknelerin yer aldığı Saman İskelesi’nde de yapılacağını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER