Yaşam

Manisa’nın içme suyuna tam not

Manisa’nın 17 ilçesine daha sağlıklı içme suyu ulaştırmak için çalışan maski genel müdürlüğü, manisa il sağlık müdürlüğü tarafından yapılan içme ve kullanma suyu analizlerinde klorlama noktasındaki başarıyı ortaya koydu. 2023 yılında il genelinde 29 bin 627 adet bakiye klor ölçümü yapan il sağlık müdürlüğü ekipleri manisa’da bakiye klor uygunluk oranının yüzde 97 olduğunu belirledi.

Manisa’nın içme suyuna tam not
03-12-2023 14:27

Manisa’nın 17 ilçesine daha sağlıklı içme suyu ulaştırmak için çalışan MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan içme ve kullanma suyu analizlerinde klorlama noktasındaki başarıyı ortaya koydu. 2023 yılında il genelinde 29 bin 627 adet bakiye klor ölçümü yapan il sağlık müdürlüğü ekipleri Manisa’da bakiye klor uygunluk oranının yüzde 97 olduğunu belirledi.


Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından daha sağlıklı içme suyu için il genlinde çalışmalar yürütülüyor. MASKİ’den habersiz olarak il genelinde farklı noktalardan su numuneleri alıp bakiye klor ölçümü gerçekleştiren Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, sonuçları da MASKİ’ye iletiyor. 2023 yılında il genelinde yapılan analizlerde 29 bin 627 adet bakiye klor ölçümü gerçekleştirildi. Çıkan sonuçlara göre Manisa’da bakiye klor uygunluk oranının yüzde 97 olduğunu belirlendi. MASKİ, ilk olarak yönetmelik hükümleri gereği içme suyu depolarına dezenfeksiyon üniteleri kurdu. Dijital dozaj pompası, kimyasal stok tankı, ölçüm cihazı, güneş paneli gibi tüm ekipmanlar eksiksiz tamamlanarak montajları yapıldı. Büyük kapasitelerdeki dezenfeksiyon stok tankları da sürekli işleyiş için sisteme entegre edildi. Sadece 2023 yılında 860 bin kilogram klor alımı yapılarak depolara kontrollü bir şekilde uygulanması gerçekleştirildi. Böylece hanelere ulaşan suların sürekli olarak temiz olması sağlandı.


17 adet özel ekipmanlı araç ve 34 personel ile 7/24 çalışan bir sistem kuran MASKİ, tüm araçlarını arazi şartlarına uygun özel kaplama, depo ve pompa ekipmanları ile donattı. Bu ekipler, düzenli olarak sahada görev yaparak klor takviyesi gereken en ücra kırsal mahalleye dahi ulaşarak içme suyunun daha sağlıklı olması için çalışıyor. İçme ve kullanma sularının mikrobiyolojik kalitesi ise tüm ilçe ve mahallelerin her noktasında sürekli olarak takip ediliyor. Klor ekiplerine sahada daha akıcı bir şekilde görev yapmaları için tablet cihazları da dağıtan MASKİ, tüm süreci online olarak takip ediyor. Dağıtım ekipleri, tabletlere yüklenen program ile içme suyuna dağıtılan klor konumlarını, şebekede ölçüm yapılan odak noktası ve miktarını günlük olarak sisteme kaydediliyor. Böylece nerede eksik olduğu anında tespit edilerek müdahale edilmesi gereken yere hemen ulaşılması sağlanıyor. Veriler anlık olarak kontrol edilerek suyun sürekli olarak sağlıklı bir şekilde hanelere verilmesi sağlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER