Ekonomi

Malatya TSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Yerinde Dönüşüm Desteği Tartışıldı

MTSO Mart ayı Meclis Toplantısında, yerinde dönüşüm desteğinin yetersizliği ele alındı.

Malatya TSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Yerinde Dönüşüm Desteği Tartışıldı
29-03-2024 15:54

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hakan Er başkanlığında düzenlendi.

Toplantıya davetli olarak katılan Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Balıkçı, Malatya TSO Meclis Üyelerinin vergi dairesi özelinde karşılaştığı sorunlar hakkında yönelttiği sorularına cevap verdi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, toplantıda yerinde dönüşüm desteğinin artırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Dairen işini ve evini kaybetmiş depremzede vatandaşların karşılaması gereken maliyetin yetersiz olduğunu belirterek, devlet desteğinin günümüz maliyetlerine uygun olarak yeniden belirlenmesi gerektiğini söyledi. Başkan Sadıkoğlu, "Deprem bölgesinde yerinde dönüşüm yapmak isteyen depremzedelere verilen 750 bin TL hibe artı 750 bin TL kredi desteği yetersiz. Bugün 100 metrekare bir dairenin ortalama bedeli vatandaşa 2,5 milyon TL.

Devletin karşıladığı 1,5 milyon TL'nin geriye kalan kısmını depremzede vatandaşlar nasıl karşılayacak? Bu destek her geçen gün eriyor ve yeniden belirlenmelidir" şeklinde konuştu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart ayı Meclis Toplantısı, şehir ve ülke gündemine dair önemli değerlendirmelerin yapıldığı bir platform olma özelliğini taşıdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER