Eğitim

Malatya’da, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" müfredatı hakkında bilgilendirme toplantısı

Malatya’da, türkiye yüzyılı maarif modeli" müfredatı hakkında bilgilendirme toplantısı

Malatya’da, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" müfredatı hakkında bilgilendirme toplantısı
15-05-2024 14:13

-Malatya’da, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" müfredatı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.


Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen programda İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, okul müdürleri katıldı.


Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Türkiye yüzyılı maarif modeli müfredatının önemine değinerek, “Hepimizin bildiği gibi eğitim pek çok bileşenden oluşan bir bütündür. Kökleri geçmişle beslenen eğitim, dallarını daima geleceğe uzatmalı yeni filizler vermelidir” dedi.


“Yenilenme ve güncellenme kaçınılmazdır”


Yaşanılan bilişim çağında her alanda hızlı bir değişim ve dönüşüm olduğuna dikkat çeken Bakır, “ Çağın gereklerini yerine getirmek için her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yenilenme ve güncellenme kaçınılmazdır. Ülkemizin dünyada yaşanan değişim ve dönüşümlerden geri kalmaması ve çağı yakalaması amacıyla yaklaşık on yıldır süren bir çalışma ve büyük bir emek neticesinde Türkiye yüzyılı maarif modeli ortaya konulmuştur. Türkiye yüzyılı maarif modeli öğrenci profili, beceriler çerçevesi, erdem-değer-eylem modeli, sistem okuryazarlığı, alana ait bilgi kümeleri bileşenlerinden oluşan bütüncül bir modeldir. Bu modelin amacı sadece çağına uyum sağlayan değil; yüzyıla damgasını vurabilecek, erdemli, ahlaklı, milleti ve insanlık için faydayı benimsemiş bilge nesiller yetiştirmektedir. İnsan madde ve manadan oluşur. İnsanın varoluşunu kemale erdirmesi esas itibarıyla eğitim ile gerçekleştirilebilir. İnsanın hayatındaki iyi, doğru, faydalı ve güzel; hep bu çerçevede ancak farklı şekillerde ortaya çıkar. Bu çerçevede Türkiye yüzyılı maarif modeli, sahip olduğu mefkûre ile toplumu ve ülkesini imar eden şahsiyetler yetiştirmeyi ahlaki bir sorumluluk olarak ele almaktadır” İfadelerini kullandı.


“Hedef yetkin ve erdemli insan yetiştirmek”


İnsan ve toplum hayatında yer alan tüm alanların dikkate alındığı bir eğitim yaklaşımı olan bütüncül eğitim modeli esas alınarak hazırlanan eğitim programları taslaklarının kamuoyunun görüşüne sunulduğunu kaydeden Bakır, ”Programın öne çıkan özelliklerinin başında Erdem-Değer-Eylem Modeli yer almaktadır. Programlarda dikkat çekici bir diğer husus Milli Eğitimin genel amaçları doğrultusunda yetkin ve erdemli insan yetiştirme hedefidir. Sadece akademik başarıya odaklanmanın doğru olmadığı ilgili tüm çevrelerce kabul görülmektedir. Çünkü eğitim bireylerin sadece zihinsel gelişimiyle ilgilenmez. Onu beden ve zihin bütünlüğü içerisinde ele alır. Bütüncül eğitim modeliyle sorgulayıcı, üretken, bilge, cesaretli, merhametli, vatansever, estetik duyarlılığa sahip, iradeli, ahlaklı ve sağlıklı yetkin ve erdemli bireyler yetiştirme öncelikli bir hedeftir” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER