Eğitim

Liseliler, öğrenci kardeşleriyle bir araya geldi

Yeşilgölcük şehit recep tektaş çok programlı anadolu lisesi öğrencileri sosyal etkinlik çalışmaları çerçevesinde yeşilgölcük türkan yüksel ilkokulu anasınıfı öğrencileri ile bir araya geldi.

Liseliler, öğrenci kardeşleriyle bir araya geldi
14-05-2024 09:48

Yeşilgölcük Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Sosyal Etkinlik Çalışmaları çerçevesinde Yeşilgölcük Türkan Yüksel İlkokulu anasınıfı öğrencileri ile bir araya geldi. Yerel oyunların oynandığı etkinlikte ağaç dikme faaliyeti ile çocukların çevre bilinci kazanması da sağlandı.


Yeşilgölcük Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri sosyal etkinlik çalışmaları çerçevesinde anasınıfı öğrencilerine geleneksel Türk oyunları oynatıyor, Türk masalları anlatıyor, çocuklar ile birlikte bedensel ve ruhsal gelişimlerini destekleyecek etkinlikler yapıyor. Okullarının Çok Programlı Lise olmasından dolayı bünyelerinde hem Anadolu Lisesi hem de Tarım Teknolojisi Alanları bulunduğunu ifade eden Yeşilgölcük Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Arif Öztürk okul faaliyetleri ile ilgili açıklama yaptı. Öztürk; "Okulda tarımsal faaliyetler olarak tarla bitkileri, sera bitkileri üretimi ve peyzaj uygulamaları devam ediyor. Okul olarak sıfır atık uygulamalarına önem veriyoruz ve bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği yarışmada Türkiye Birincisi olduk. Bu eğitim öğretim yılında uygulamaya konulan orta öğretim yönetmeliğinde yer alan sosyal etkinlik çalışmaları çerçevesinde ise öğrenci ve öğretmenlerin her zümre ayrı ayrı olmak üzere bir çok program ve etkinlik planladık. Etkinlik çerçevesinde gittiğimiz her okulda özellikle küçük çocuklara doğa sevgisi kazandırmak, yaparak, yaşayarak öğrenme metodunu kullanmak için ağaç dikim etkinliği mutlaka yapıyoruz. Amacımız öğrencilerin sadece akademik alanda değil sosyal, kültürel ve spor alanlarında da kendilerini geliştirerek erdemli birer birey olmalarını sağlamak" şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER