Teknoloji

Kütahya’da "Mesleki Teknik Eğitim Fuarı" açıldı

Kütahya'da mesleki teknik eğitim fuarı açıldı

Kütahya’da "Mesleki Teknik Eğitim Fuarı" açıldı
23-05-2024 07:48

Kütahya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki Teknik Eğitim Fuarı’nın (METEF) açılışı gerçekleşti. Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen fuara, 14 mesleki ve teknik lise katıldı. Öğrencilerin çalışmalarının sergilendiği stantları gezen Kütahya Valisi Musa Işın, öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.


Meslek liselerinin Kütahya için büyük önem taşıdığını vurgulayan Vali Işın, “Bu yıl Kütahya’mızda meslek liselerinin yıl sonu sergisini hep birlikte izledik. Meslek liselerimiz bizim için çok değerlidir. Kütahya’da meslek liselerinin toplam liseler içerisindeki payı imam hatipler hariç yüzde 43’tür. Geçen yıl yaklaşık 2 bine yakın öğrencimiz meslek liselerinden mezun oldu. Bu bizim için önemli bir rakamdır” dedi.


Kütahya’nın bir sanayi şehri olduğunu ve kalifiye elemana ihtiyaç duyduğunu belirten Vali Işın, “Yüzde 43’lük bir payın meslek liselerine ait olması sanayimiz açısından, iş gücümüz açısından, istihdam açısından umut vericidir. İnşallah meslek liselerimizden mezun olan çocuklarımız bizim istediğimiz nitelikte ve nicelikte olup sanayi sektöründe inşallah istihdam edileceklerdir” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER